29.7.2018

Huomioita Asuntomessuilta



Monena kesänä peräkkäin olemme puolison kanssa suunnanneet "lomareissulle" Asuntomessuille. Viime kesänä yhdistettiin työt ja loma Mikkelin Asuntomessuilla, jonne sain stailata Deko-lehden kontin. Tänä vuonna meitä kiinnosti erityisesti kohde 25, jonne postitimme kaksi viikkoa ennen messujen alkua  EK for kids Rabbit-tuolit ja pöydän. Tällä kertaa työt ja vapaa-aika yhdistettiin Porissa menemällä messujen yhteydessä Pori Jazziin. Oli muuten minulle ensimmäinen kerta ja erittäin hieno kokemus!

Asuntomessut kiinnostaa minua vuodesta toiseen hyvin monesta näkökulmasta. Erityisesti tänä vuonna kiinnosti mitkä tuulet puhaltavat keittiö- ja kylpyhuonetrendeissä, sillä sisustuskonsulttina täytyy koko ajan tietää viimeisimmät muotivirtaukset. Puolisoni taasen opiskelee rakennusinsinööriksi, joten hän katsoo aina messuja hieman eri vinkkelistä; uusien innovaatioiden ja rakennusteknisten yksityiskohtien kautta. Tämä rikastuttaa omaa messukierrostani, sillä toinen poimii ajatuksia ihan toiselta kantilta.  Tällä kertaa olen poiminut  postaukseen kuvia, jotka palvelevat minua näin sisustussuunnittelijana ja toivon voivani palata näihin ideoihin syksyn mittaan aina uudelleen. 





KYLPYHUONEISSA VALLITSI PUUN, HARMAAN JA VALKOISEN HARMONINEN LIITTO

Edellisten vuosien tavoin nousivat isot, harmaat neliskanttiset seinälaatat vahvasti esille kylpyhuoneissa, mutta mukavia poikkeamiakin oli. Yllä olevassa kuvassa on esimerkiksi Pukkilan kuusikulmainen Brancos-laatta, joka löytyi kohteesta Kastelli Viva. Kylpyhuoneissa harmaata ja suurta laattaa oli käytetty kauttaaltaan, niin seinissä ja lattioissa ja yhdistettynä useimmiten suorareunaiseen, vaaleaan kattopaneeliin. Suosituimmat saunan ja kylpyhuoneiden paneelit olivat vaaleaa tai lämpökäsiteltyä haapaa. 



Edellisistä vuosista poiketen, messinkiset suihkut ja hanat loistivat poissaolollaan, tilalle oli valittu useimmiten kromiset tai mustat sadesuihkut. Kodinhoitohuoneiden välitiloissa oli  leikitelty kivasti kolmiulotteisilla tai muuten poikkeavan muotoisilla laatoilla, sekä puupaneloinnilla. Kolmiulotteisia laattoja näkyi tehosteena suihkujen takana, sekä wc:ssä. Wc:n katot olivat paneloitu useimmiten kapealla, sts-reunaisella paneelilla.

"Edellisten vuosien tavoin nousivat pesuhuoneessa isot, harmaat ja neliskanttiset seinälaatat vahvasti esille - mutta mukavia poikkeamiakin oli."









MUSTAT KEITTIÖT, SAAREKKEET JA AAMIAISKAAPITAsuntomessujen keittiöt toteutettiin edellisvuosien tapaan avokeittiöinä, ruokailutilan ja olohuoneiden yhteydessä. Suuri saareke istumapaikoilla ja aamiaiskaappi löytyi lähes jokaisesta kohteesta. Suosituin väri keittiössä oli musta, mutta yllättävän paljon täysin valkoisia keittiöitä tuli vastaan. Mielenkiintoisia ratkaisuja olivat aamiaiskaapin rulo-ovi kohteessa Talo Haltiatar, sekä saarekkeen päätyyn upotetut mikro ja kuivauskaappi.





"Suosituin väri keittiössä oli musta, mutta yllättävän paljon täysin valkoisia keittiöitä tuli vastaan."





PIENET TONTIT LISÄSIVÄT KEKSELIÄISYYTTÄ PIHARATKAISUIHIN

Tänä vuonna Asuntomessujen alue oli edellisten vuosien tapaan hyvin tiivisti rakennettu. Lähekkäin toisiaan sijoittuvat pihat olivat kuitenkin yllävän suojaisia, ja sen "oman rauhan" suunnitteluun oli selvästikin käytetty aikaa. Suojaa pihoille oltiin saatu erilaisilla aidoilla, autokatoksen ja talon väliin rakennetuilla kesähuoneilla, piharakennusten katoille sijoitetuilla terasseilla, sekä atriumhenkisillä rakenteilla, kuten kesäkeittiöillä ja saunahuoneilla. Myös viereisen pihan rakennusten seiniä oltiin hyödynnetty pihoja rajaamaan ja suojaamaan. Erityisesti mieleenpainuva oli Mammuttikoti Luoto, jonka koko takapiha oli yhtä suurta terassia, jota reunustivat saunarakennus, sekä päärakennuksen syvennetty ulkoseinä. Miehen mieleen jäi OPn Kotoisa, jossa sauna ja pesutilat olivat sijoitettu autokatoksen päälle toiseen kerrokseen, joten saunaan päästiin kattoterassin kautta kulkemalla. Tämä varmasti on mukava kokemus talvipakkasella!










LEMPPARIKOHTEET

Vaikka tänä vuonna Asuntomessut eivät tarjonneet sen suurempia wau-efektejä (ainakaan arkkitehtuurisesti viime vuoden vetonaulan Waven tapaan), löysin messuilta kuitenkin pari lempparikohdetta. Pidin etenkin Fiskarhedenvillan Pohjanvalon julkisivusta, sekä kauttaaltaan harmonisesta sisustuksesta ja seinien maalisävyistä. Lisäksi tykkäsin Talo Lintulan ja Talo Haltiattaren monipuolisesta puun käytöstä sisustuksessa. Kastelli Vivan laattavalinnat ja sisustus olivat myös mieleeni, sekä eräässä makuuhuoneessa oleva rottinkinen sängynpääty oli ihana!





Tietysti Asuntomessujen kruunu oli minulle kohde 25. Nämä kuvat on ottanut sisustussuunnittelija Sirkka-Liisa Hietaniemi, jonka käsialaa kodin sisustus on. Kodin lastenhuoneet löytyvät toisesta kerroksesta ja toisen lastenhuoneen stailauksesta on vastannut Apulannan Sipe. 

PS. Voit lukea lisää projektista EK for kidsin blogista.























Pin It!

1 kommentti:

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...