9.6.2015

HERTTALYHTYKuopiossa on eräs ihana paikka. Tai ei se ihan Kuopiossa ole, vaan 20km Kuopiosta etelään. Vehmasmäkeen. Vitostien varrelta löytyy kaunis puutarha, Heikkisen Kukkatarha, joka ilahduttaa minua olemassaolollaan. Vuodesta 1984 toiminut Ari ja Irja Heikkisen Kukkatarha on erikoistunut kesäkukkien ja ruukkukukkien viljelyyn, mutta myös perennat, puut, pensaat ja havukasvit kuuluvat valikoimiin. Ostimme sieltä tänä keväänä takapihan syreenit, sekä japaninvaahteran, joka on istutettu etupihallemme. 

Syy, miksi palasin puutarhalle taas, selviää kuvista. Kyllä, olen ostanut viherkasvin(!) Kyseessä on herttalyhty, joita on myynnissä puutarhamyymälän yhteydessä ympärivuotisesti palvelevassa kukkakaupassa. Löysin kukkakaupasta myös peikonlehden, joka odottaa olohuoneen nurkassa istutusta isompaan ruukkuun. Viherkasvit lisäävät ihanasti viihtyvyyttä ja tuovat tunnelmaa. Myönnän kyllä, että olen maailman huonoin kastelija, mutta yritän kovasti pitää nämä kaksi hengissä.

Amppelista valuva herttalyhty on kaunis. Sen tummanvihreissa lehdissä on hopeanharmaita marmorikuvioita ja lehtien alapinta on hennosti purppurainen.  Kyseisen kasvin valkkasi muuten poikani, joka halusi ehdottomasti kaikista pisimmän yksilön. Vähän epäröin ja kyselinkin myyjältä voiko mehikasvin varsia leikata. Kuulemma voi, mutta varsi saattaa haarautua leikkauskohdasta. Eipä onneksi tarvinnut lähteä lyhentämään, vaan pituus oli ihan nappiin. Onneksi oli pikku apulainen mukana. Tutustumisen arvoinen paikka:


Jokipellontie 96
70870 Hiltulanlahti, Kuopio

Avoinna: 
ma-pe 9-20
la-su 9-18
Pin It!

6 kommenttia:

 1. Oi onpa ihana tunnelma! Kukkakaupassa käyminen on niin parasta ja inspiroivaa! Taidanpa lähteä tänään!

  www.suomiplussalle.fi/littlemrsfinland

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, kukkakaupassa inspiroituu ja se tuoksu on huumaavaa. :)

   Poista
 2. Aivan ihana kasvi ja koko huone! Tuosta kasvista olen haaveillut, kiitos kun annoit sille nimen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos Jenni! Kiva että pystyin olemaan avuksi. Kerran törmäsin instassa yhteen kukkaan jonka nimen selvittämiseen meni päivä, joten ymmärrän ilosi :D

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...