20.9.2015

RIVITALOKODIN OLOHUONE
Kerroin viimeksi kaksikerroksisen rivitalokodin lastenhuoneiden muutoksista Nyt siirrytään asiakkaan kodissa yläkerran olohuoneen puolelle, jossa suurimman muutoksen sai aikaan uusi seinämaali. Kun Suvin perhe muutti rivariin pari vuotta sitten, oli inspiraatio olohuoneen seinän väriin napattu Asuntomessuilta. Ja kuinkas ollakaan, ei messuilla ihanasti toiminut värisävy näyttänyt yhtään samalta kotiympyröissä. Kuulostaako tutulta? Väriin vaikuttaa hyvin paljon valaistus, mutta myös tekstiileillä on näppinsä pelissä. Tätä olohuonetta hallitsee suuri kulmasohva, jonka tummanharmaa väri oli ristiriidassa ruskeaan taittuvan seinämaalin kanssa. Ensimmäinen haasteeni oli etsiä maalisävy, joka toimisi hyvin niin sohvan kanssa, mutta korostaisi myös huoneeseen tulevaa tauluseinää. Yllätyksekseni maalisävy löytyi lähempää kuin kuvittelin. 


VALONTALON GREIGE

Suvi kertoi ihailleensa keittiötämme  blogissani ja minä aloin kertoilla seinän maalisävystä, joka oli niin kutsuttu greige, eli harmaan ja ruskean sekoitus. "Sinun pitää tulla käymään meillä, jotta näet", muistan huikanneeni. Kun Suvi sitten eräänä viikonloppuna tuli, oli päätös värisävystä tehty. Suvi ihastui harmaanruskeaan maalisävyyn ja halusi maalata olohuoneen tehosteseinän tällä Tikkurilan X486:lla. Loppujen lopuksi samalla maalisävyllä sudittiin kauttaaltaan myös asiakkaan makuuhuone. 

VAIHDETAAN JÄRJESTYSTÄ

Kun seinän värisävy oli valittu, oli aika tarttua huoneen muuhun järjestykseen. Halusin vaihtaa sohvan toiselle seinälle, jossa se oli ollut aiemminkin ja jonka jäljiltä television takana oli kaksi tauluhyllyä. Näin sohvan divaaniosa ei tullut parvekkeen kulkuväylälle, eikä nojatuolin rahikaan jäänyt jalkoihin. Suurin osa muutoksista toteutettiin kierrättämällä asunnossa jo olevia kalusteita. Olohuoneeseen ei tarvinnut hankkia kuin tauluja, sisustustyynyjä, sekä yksi pitkä sivuverho. Olohuoneen molemmat sohvapöydät; Hay Tray -tarjotinpöytä ja vanha, pyöreä pöytä, sekä korkea peili siirrettiin suoraan alakerrasta. Myös matto toimi aiemmin alakerran keittiön pöydän alla. Alkuperäinen sisustussuunnitelma näytti tältä.

Sisustussuunnitelma rivitalokodin olohuoneeseen.

Suunnitelmassa ei ole muuttunut juurikaan muu kuin tehosteväri. Suvi halusi pitäytyä edelleen mintunvihreässä, jota löytyi olkkarin pienesineistöstä valmiiksi. Hylkäsimme ehdottamani hennon vaaleanpunaisen ja selvisimme taas vähemmillä hankinnoilla. Mintunvihreän pariksi valitsimme keltaisen, jota löytyi niin ikään  kodin tekstiileistä  ja koriste-esineistä.
YHTEISTYÖSSÄ BLAWHI GRAPHICS

Olohuoneeseen suurimman muutoksen toivat taulut. Aiemmin tauluhyllyillä oli erä sekalaisia koriste-esineitä, sekä keskeneräinen taulukokoelma. Päätimme tarttua juliste-ongelmaan toden teolla ja ihania postereitahan on maailma pullollaan. Ehdotin Suville Deko 133 -blogin Kristiinan julisteita, jotka ovat ihastuttaneet minua graafisuudellaan ja ajankohtaisuudellaan. Ilokseni Suvi oli ajatellut ihan samaa ja niin Kristiinaan otettiin yhteyttä. Suvi valitsi julisteista itselleen mieluisimmat ja Kristiina toimitti ne meille henkilökohtaisesti! Tauluseinän julisteista Kristiinan ovat A3-kokoinen A-is for awesomeG-is for grateful , sekä Feather-posteri. Niin hienoja! Kristiinan postereita on myös saman kohteen keittiössä, jonka esittelen seuraavassa postauksessa.

Blawhi Graphicsin verkkokauppaan pääset tästä: 
http://www.blawhigraphics.com/

Lopuksi vielä kuva tilanteesta, josta lähdettiin. Harmikseni en löytänyt muistikortilta samanlaista kuvakumaa, jossa olisi näkynyt koko huone. Myös String-hylly jäi kuvaamatta järkkärillä, mutta kännykän kamerasta sellainen löytyi. Toivottavasti Suvi on napannut kuvia vähän monipuolisemmin kuin minä. 

PS. Suvin blogiin pääset tästä:


Pin It!

6 kommenttia:

 1. Oih, taas niin ihanat kuvat että! Tuo takaseinän harmaa on kyllä aivan nappivalinta. Vaalea, mutta lämmin sävy, joka antaa huoneelle kivasti ilmettä. Kannatti maalata!

  Ja tulipahan tuossa mieleen, että jos minttu+keltainen -yhdistelmä kyllästyttää jossain vaiheessa, niin äkkiäkös huoneen päivittää tuon ehdottamasi vaaleanpunaisen sävn mukaiseksi. Pari tyynyliinaa, viltti ja koriste-esineitä, olisiko se siinä?

  Kävin omia kuviani läpi tänään ja ei niitä kuvia monipuolisemmin löydy itseltänikään... nämä sinun ovat loistavat! Kirjoittelen tällä viikolla aiheesta itsekin.

  VastaaPoista
 2. Joo, varmasti tunnelman saa taas ihan erilaiseksi pelkkiä tyynyjä ja koriste-esineitä muuttamalla! Jään odottelemaan innolla postaustasi ja kuviasi :) !!!

  VastaaPoista
 3. Hienot värit, kivat printit, mahtava kokonaisuus. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Ihana kokonaisuus! Ei tuo lähtökohtakaan paha ollut, mutta muutos ja uudet yksityiskohdat piristävät aina! Tykkään kun divaani onkin divaaniosa onkin toisin päin kuin perinteisesti, pitäisi itsekin uskaltaa sisustaa vähemmän seinänvieriä pitkin ja enemmän luovasti huonekaluja sijoitellen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mukava kuulla että inspiroidut jostakin yksityiskohdasta. Divaaniosa ei ollut käännettävissä joten tila oli sovellettava sen mukaan. Onneksi "tyhjään koloon" sopi mainiosti tuo Hay Tray -pöytä. Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...