3.12.2014

KOTI PUKEUTUU JOULUUN
































Sain kunnian olla mukana toteuttamassa Savon Sanomien joululiitettä. Tehtäväni oli keksiä erilaisia tapoja stailata joulukukkia ja keksiä niille sopiva ympäristö. Näyttämönä toimi oma kotimme. Valitsin teemaksi lasin ja luonnonmateriaalit, joita lähdin soveltamaan kattauksen ja istutusten merkeissä. Toiseksi teemaksi valikoitui kupari, joka tuo mukavasti lämpöä jouluisiin asetelmiin. Halusin välttää punaista väriä ja esitellä pastelliset vaihtoehdot, jos perinteinen joulunpunainen kyllästyttää.

Kattausta koristaa lasipurkkeihin istutetut hennon vaaleanpunaiset joulutähdet, sekä viinilaseihin upotetut hyasintit. Multa ja juuret tuovat kattaukseen luonnollista rouheutta, kuten myös sammaleet ja kävyt, jotka on otettu osaksi asetelmaa. Servetinpidikkeet taivuttelin kuparisesta rautalangasta ja pöytäliinana toimii pala verhokangasta, jonka leikkasin kahtia. Kankaassa on kaunis pellavamainen tuntu, johon kimallelanka tuo ripauksen juhlavuutta.

Takan eteen asettelin lämpimän taljan, vanhat lapsen kengät (jotka tuovat minulle mieleen tontun tossut), itse tehdyn lankkupenkin ja sypressin. Sypressi toimittaa joulukuusen virkaa ja sen koristelin jouluvalosarjalla. Pienet paketit tuovat joulutunnelmaa ja adventtikynttelikkö muistuttaa lähestyvästä joulusta.

Amaryllis sai maljakon viinikarahvista. Amarylliksen varsi on villetty auki parista kohdasta ennen maljaan upottamista. Varsi kääntyy hassuille rullille ollessaan vedessä jonkin aikaa. Yksi hyasintti sai kodin lasikuvun alta. Hyasintin juuret ovat peitossa sammaleen alla.

Makuuhuoneeseen istutin hyasintteja spraymaalattuihin tölkkeihin. Tölkkiin istutetun kukan voi muuten helposti antaa ystävälle lahjaksi - ei tarvitse murehtia maljakosta! Sängyn päälle asettelin aamupalatarjottimen, jonka niin ikään maalasin kuparisella sprayllä.


Illan hämärtyessä kupariset lyhdyt tuovat lisätunnelmaa kattaukseen.


Tässä linkki Savon Sanomien kuvasarjaan, jossa minäkin vilahtelen pariin otteeseen. Kuvat on ottanut lahjakas Akseli Muraja. Lehtijuttua en valitettavasti ole löytänyt näköisversiona, mutta samat kuvat siinäkin esiintyy. Jutun toimitti Soili Väisänen.

http://www.savonsanomat.fi/video-ja-kuva/kuvasarjat/marketin-hyasintista-hieno-asetelma/1944033

Kuva Akseli Muraja, Savon Sanomat 3.12.2014


Tässä linkit DIY-ohjeisiin, jotka olen esitellyt jo aiemmin blogissa:

K U P A R I L Y H D Y T

A D V E N T T I K YN T T I L Ä T





Pin It!

13 kommenttia:

  1. Kiitos tästä inspiroivasta postauksesta. <3 Ison homman olet tehnyt! *<|:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina :) Iso työ ei tunnu missään, kun kuulee, että joku inspiroituu !

      Poista
  2. Niiiiin kaunista! <3 Ja miten ihanasti kuvat saavat oikeutta tässä - luin jutun SS:sta ja jo silloin ihastelin, vaikka sanomalehtipaperi ei teekään kuville hyvää. On pakko nyt sanoa, että tuo "viinilasi väärinpäin"-kynttilänjalka on ehkä vuoden paras, tuorein ja käytännöllisin kuulemani sisustusvinkki : ) Otimme heti käyttöön Keltaisessa Talossa. Sopii meillä erityisen hyvin Indiskan muodokkaille ja "kupliville" laseille, jotka eivät enää koristetta sisään kaipaa - ja tuikun kera. Kiitos sinulle hienosta vinkistä ja suloista joulunalusaikaa! Ihana blogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti tästä mieltä lämmittävästä kommentista. Mukava kuulla, että juttu on inspiroinut ja vinkit menneet ihan käytäntöön :)! Hyvää joulua teillekin!

      Poista
  3. Oijoi, nämä ovat kyllä ihania ja raikkaita! ♡ Juuri pistin poistopinoon omat Essencet, mutta voipi olla, että ne jatkavat vielä eloaan kynttilänjalkoina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna♡. Ei kannata poistaa, hyvin toimivat lasit kynttilänjalkoinakin ! Ihanaa joulua teidän perheelle uuteen kotiin.

      Poista
  4. Olin itsekin aikeissa joskus laittaa leikkokukan Iittalan karahviin, mutta onneksi mieheni järkevänä kysyi: kuinka aiot pestä karahvin viinikäyttöön likaisen kukkaveden jälkeen? En keksinyt vastausta, joten vinkkaahan, jos sinulla on siihen hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanohan järkevälle miehelle, että ostaa pulloharjan jonka pään voi taivuttaa. Hyvin lähti meidän karahvi puhtaaksi :)

      Poista
  5. Hei, löysin kivaan blogiisi. Ja sehän vasta aina hauskaa onkin kun löytyy uusia, inspiroivia blogeja :) Mukavaa vuoden vaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihana tunne! Mukava kun löysit tänne ja hyvää uutta vuotta sinnekin :)

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...