4.2.2015

UUSI PROJEKTI

Ihanaa helmikuuta kaikille.

Täällä ollaan alkukeväästä aina ihan intopinkeenä lisääntyvästä valon määrästä ja elämä maistuu pitkän pimeän jakson jälkeen taas verrattain paremmalle. Myös töissä on kivaa! Sain huippuhyvän koulutuksen pari viikkoa sitten ja oma työ tuntuu oikein mielekkäältä jälleen. Työskentelen siis vaatekaupan visualistina, eli olen vastuussa myymälän esillepanoista, kampanjoiden toteutuksesta ja mallinukkien stailauksesta. Visualistin työ on pääosin suunnittelua, siksi kai siitä tykkäänkin, mutta kyllä parasta antia ovat vaihtuvat sesongit ja trendit. 

Myös lapsena lempileikkini olivat vaatekaupan myyjä ja barbien pukeminen. Tapana oli levitellä vaatteita omasta kaapista ympäri huonetta ja myydä niitä kaverille. Barbeilla tuskin leikittiin, sillä tärkeämpää oli asun keksiminen, joita askarreltiin muun muassa serveteistä ja kangaspaloista. Myös kampaukset suunniteltiin tarkkaan. Kai näilläkin on jokin merkitys, kun miettii mille alalle päätyy, heh. 

Sain viikonloppuna myös toisenlaisen suunnitteluprojektin. 1980-luvulla rakennetun omakotitalon sauna ja kylppäri on remontoitu viimeksi yhdeksänkymmentäluvulla ja on auttamattomasti remontin tarpeessa. Kyseessä on lähisukulainen, joka pyysi minua apuun materiaalivalinnoissa. Hieman olivat jo etukäteen pintamateriaaleja miettineet, kun seinään oli ajateltu marmorikuvioitua laattaa (tykkään!) ja saunasta haaveiltiin kokonaan vaaleaa (tuplatykkään!). Otin innolla projektin vastaan ja haastoin itseni piirtämään SketchUpilla 3D-kuvia kylppäristä ja saunasta. Tässäpä vähän esimakua millaista saunatilaa aletaan remontoimaan.

(Psst. Saunaan ei ole tulossa kolmisauvaista parkettia, tämä on vasta harjoitus ;) 
Älkääkä ihmetelkö mittoja, sillä innostuin vähän liikaa työkalun käytöstä.)


Kylpyhuoneessa on tällä hetkellä perinteinen sauna, jossa istumatilaa on yhdellä pitkällä seinällä. Remontin myötä
 lauteet voisivat olla L-muotoiset.

Suurimmat muutokset koskevat saunan ja kylppärin seinää, joka on tällä hetkellä
umpinainen. Jos väliseinän purkaminen onnistuu, muuttuu se kokonaan lasiksi.

Saunaan halutaan myös valkoinen kiuas.

Myös pesukone tuodaan kylpyhuoneeseen. Ehdotin mallia, joka on syvyydeltään
vain 44 senttiä. Sellainen meillä oli kerrostaloasunnossamme, jossa
remontoimme peltikylpyhuoneen. Kuviin pääset tästä


Viikonloppuna käyn katselemassa vähän seinä- ja laattialaattoja, sillä niistä ei oikein saa selkoa tietokoneen ruudulla - kaikki valkoiset näyttää ihan samalta. Nyt kyselisin onko siellä joku joka on valkoisen saunan rakentanut? Millaista paneelia laitoitte? Valmiiksi valkoista, vai maalasitteko jollakin suojalla? Kiuassuosituksiakin otetaan vastaan.
Pin It!

6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi upeelta - hienoa Emilia! Lähdetkö mun kanssa skechup kakkoseen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin lähden. Kurssin lisäksi odotan myös hyvää ruokaa! 😁

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, ja kätevä työkalu tuo SketchUp :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään kyllä SketchUpista, mitä enemmän sitä käyttää sitä paremmaksi tulee. Harmi vaan, että loppuu kohteet mitä suunnitella ;)

   Poista
 3. Oot sinä taitava! :D Ei minulla olisi hajuakaan tuon ohjelman käytöstä! Mutta suunnitteluprojekti vaikuttaa mielenkiintoiselta, odotellaanpas siis jatkoraporttia tulevaisuudessa. Jos ehdit, niin käy nappaamassa haaste blogistani - teidän sohvapöydässä riittää esittelemistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoraportti jo odottelee takaraivossa :) Kiitos haasteesta. Meidän sohvapöytä on itse asiassa tällä hetkellä takaterassilla, kun kyllästyin sen isoon kokoon. Katsotaan nostanko enää sisälle😃.

   Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...