28.5.2014

LOMAN TARPEESSA




Alat kyseenalaistaa itseäsi viimeistään silloin, kun huomaat istuvasi hammaslääkärin vastaanottoaulassa päivää liian aikaisin. Tai, kun ajelet kesken ruokatunnin hakemaan rahapussia ja matkalla kotiin tajuat ajavasi myös ilman ajokorttia. Se on Herra Väsymys, joka sieltä kuhmuraisella kävelykepillään tökkii ja kolkuttelee. "Kesäloman tarpeessa", se huutaa.  Kroppa karjuu lomalle ja tiedän sen. Tätä alavireisyyttä, kun ei poista edes litra kahvia. Olisiko sittenkin ihan reilua, että loma alkaisi kaikilla kesäkuun ensimmäinen ja työt jatkuisi sitten joskus syyskuussa? Sellainen kelpo kolmen kuukauden loma tekisi nyt terää, eikö?

Olen lukenut laiskasti blogeja. Huomasin kuitenkin juuri, että Daaliatien Henna on saanut aivan ihanan leikkimökin ja Nuapurissa Marua on haastateltu StyleRoomiin. Lämmittää sydäntä! Anteeksi, kun en ole kommentoinut kenenkään teidän muidenkaan tekstejänne, yritän tsempata!

Olen tosiaan käynyt tällä viikolla kahdesti hammaslääkärissä. Sain suuhuni purentakiskon. Olen kärsinyt hampaiden yöllisestä narskuttelusta, leukalihasten särystä ja naksumisesta, niskajäykkyydestä, sekä pääkivusta ties kuinka kauan. Hammaslääkäri sai minut vihdoin vakuuttuneeksi siitä, että tarvitsen purentakiskon. Skeptikkona olen epäillyt tätä kallista hoitoa jo pari vuotta, mutta nyt sen sitten hankin ja alan harjoittelemaan muovisen hammaskiskon käyttöä heti tänä iltana. Tätä pidetään siis öisin ja kuolaan varmaan kuin pieni sika, mutta toivon siitä olevan apua edellä mainittuihin ongelmiin.  

Sain vastikään nähdä vilauksen Nooran maalaamasta taulusta. Odotan malttamattomana, että pääsen näkemään sen livenä. Tässä siis yksi kulma taulusta, sillä kokonaista en halunnut vielä teille paljastaa, enkä tiennyt miten taiteilija itsekään reagoi, jos keskeneräistä työtä retostellaan täällä netissä.


Niin ihanat värit!


Sain myös kutsun itäsuomalaisten sisustusbloggaajien tapaamiseen.  Kivaa! Kaikki itäsuomalaiset bloggarit ilmiantakaahan itsenne joko Nuapurissa tai Deko133-blogien pitäjille. Toivottavasti saadaan kasaan kunnon tempaus!



PS. Yllä olevassa kuvassa on istutukset, jotka sain hutaistua viime viikon helteissä. Ruukut ja kukat hankin Hong Kongista. Ostin murattia ja markettaa niiden kahden kukan lisäksi, jotka tilasin koululaisilta. Päivän vinkki kolmonen muuten tulee tässä: Tummaan ruukkuun vaaleat kukat ja vaaleaan ruukkuun tummat kukat. Luin tämän jostakin puutarha-alan kirjasta ja  näillä opeilla mentiin. 

PPS. Lomaan on 23 päivää.






Pin It!

21.5.2014

RAPPUSILLA


Haaveilen, että pääsisin upottamaan sormet multaan. Istuttamaan kukkia korkeisiin ruukkuihin tähän rapulle. Etuterassin viereen olisi kiva laittaa muitakin istutuksia, kuten tuijia ja koristekiviä tai katetta. Pitää tehdä reissu puutarhalle viikonloppuna, siis ihan on pakko. Pöydällä odottaa jo yksi marketta ja muratti, jotka ostin koululaisilta tällä viikolla. Olipas heillä nerokas idea kerätä luokkaretkirahastoa kukkien muodossa.

Etuterassin pilarien maalisävy täytyisi päättää. Olemme ostaneet terassiöljyjä, joita testasimme takaterassin pilariin ja terassilautaan. Pähkäilemme nyt, pitäisikö ottaa ihan joku peittävä maali, kun värisävy ei öljyissä ollut mieluinen. Haluaisin, että  pilarit olisivat kullanruskeat (tai kääk, sävyä on hankala selittää) ja rimoitukset tulisivat myös samalla värillä. En kyllä ole tehnyt mitään tämän sävyn löytämisen eteen. Pitää varmaan hakea testipurkkia  - jälleen.


Tervetuloa meille!

Kylläpä talon ulkonäkö muuttui, kun sokkelin maalasi.





Pitää vielä esitellä pojan luomus, eli merirosvolaiva. Vilautinkin tätä taannoin Instagramissa. Aika hieno, eikö! Kerronpas vielä, että pääsen huomenna lasten kevätjuhlaan. Yksi vuoden parhaimmista päivistä edessä ja mikäs sen mukavampaa, kuin päästä ihailemaan omien rakkaiden esityksiä. Tiedotettakoon myös, että esikoisemme on valittu esikouluun tähän lähimpään päiväkotiin, hip hurraa, ettei tarvitse kuljettaa  lasta useiden kilometrien päähän. Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Ja se arvontapalkinto on edelleen hakusessa. Toivon löytäväni inspiraation pian.







Pin It!

19.5.2014

MONTA RAUTAA TULESSA


Seuraa joukko sekalaisia kuvia niistä aloitetuista projekteista, joiden parissa  olemme viime viikkoina touhuilleet.

Olemme aloittaneet autokatoksen rakentamisen.
Rakentaminen on aikamoista säätöä.  Eli jotain ne tässäkin säätää. 


Onneksi työnjohtaja pitää huolen, että hommat tulee tehtyä.

Sokkeli sai pohjamaalia pari viikkoa sitten.
Yki  Aitokivi Musta oli meidän valinta sokkelin pinnoitteeksi, mutta ei olla vielä pinnoitettu - jahka tässä keretään.

Terassin aihio tässä valmiina. Se on iso!
(...ja jälkihuomautuksena tarkkasilmäisille: myös ikkunapuitteet on
 nakuteltu paikoilleen.)

Täyttömaat on vihdoin levitelty takapihalle. Seuraavaksi tilataan multaa,  tai noh -  kunhan keretään.

Pitää nimittäin ensin jatkaa tätä hommaa, eli autokatosta. 

Hommat on siis hyvällä alulla ja kelit senkun suosii. On niin ihana seurailla, kun joka pihassa tapahtuu jotain ja ihmiset touhuaa  pihojen ja istutusten parissa. Soran ja mullan keskellä alkaa väistämättä haaveilu ensimmäisestä mökkiviikonlopusta, siis että pääsisi ulkosaunaan saunomaan ja järveen uimaan! 

Oikein aurinkoista viikkoa.





Pin It!

13.5.2014

MIKÄ INSPIROI JUURI NYT


Törmäsin tänään siniseen trendivärilastuun tutkiessani Tikkurilan vuoden 2014 väriennusteita (klik). Satuin tänään lukemaan myös artikkelin H&M Magazinesta, miksi merensininen kiehtoo vaatesuunnittelijoita kesänä 2014 niin paljon.  En tiedä onko sattumaa, että valitsin makuuhuoneeseemme sinisiä tekstiilejä, mutta kaikki sinisen sävyt, indigosta turkoosiin kiehtoo juuri nyt. Liukuvärjätyt siniset verhot, solmuvärjätyt tyynyliinat, vesiväreillä sudittu maximekko, kaikki nuo voisin ottaa milloin vain.

Tässä juttuja, jotka saivat minut hyvälle mielelle tänään.


Liukuvärjätty sininen verho. Kuva täältä.
Normann Copenhagenin astiasto. Kuva täältä.

Siniset, maalaukselliset sisustustyynyt. Kuva www.esprit.fi/home.

Sininen seinä ja sininen Eamesin keinutuoli. Kuva Judith Dekker.

Sain hiljattain yhteydenottopyynnön Espritiltä, jossa toivottiin, että jakaisin kesän suosikkituotteeni verkkosivujen valikoimasta. Tein työtä käskettyä ja keräsin  kollaasiin sisustustuotteita, sekä yhden hellepäivän asukokonaisuuden, jossa mieluusti viihtyisin. Noita tyynyjä voisin helposti harkita kotiini - ihania. Huomasin myös, että Espritiltä voi tilata tapetteja! Kuvassa siis raidallinen kuitutapetti Palma de Mallorca Stripe. Kollaasin teemana on ah, niin sininen kesä.


Tuotteet Esprit.fi

Lopuksi kysymys: onko sininen in vai out?




Pin It!

9.5.2014

DIY - VÄRJÄTYT SULAT│DIPPED FEATHERS




Jotkut asiat odotuttavat ja pitkään. Värjättyjä sulkia olen halunnut tehdä tästä postauksesta lähtien, tai ehkä jopa aiemmin. Silloin viimeistään, kun törmäsin kultaisten sulkien diy-ohjeeseen täällä. Nyt olen nauttinut pienen pätkän kesälomaani ja ehtinyt tekemään kaikenlaista. Tästä kerron hiukan myöhemmin, ensin kuitenkin ohjeeseen.

Materiaalit│

Sulkia 
Askartelumaalia
Kimalletta
sekä astian dippausta varten

Tarvikkeet ostin Askartelukulmasta, joka on paikallinen askarteluliike täällä Kuopiossa. (Verkkokauppaan pääset tästä.) Pebeo Deco Pearl askartelumaali on vesiohenteinen. Ohensin maalia vedellä, jotta se olisi juoksevampaa ja dippaus olisi helpompaa. Kimalletta ripottelin sulkien päälle heti värjäyksen jälkeen. Sulat kuivuivat noin parissa, kolmessa tunnissa. Aluksi ajattelin, että olisin pujotellut sulat rautalangan avulla makuuhuoneen seinälle roikkumaan. Muistin kuitenkin vanhan kehyksen, jonka olin saanut lahjaksi äidiltä. Kolme sulkaa pääsi koristamaan nyt takanreunusta. Loput jäivät odottamaan inspiraatiota lasimaljakkoon.











Pin It!

7.5.2014

POJAN HUONEEN VERHOT








Yksi murhe vähemmän: pojan huoneen verhot, check! Nämä verhot löytyivät myös Kodin1:ltä sinä samaisena VIP-aamuna, josta olen kirjoitellut täällä. Rullaverhoja oli muuten valkoisia pellavaisiakin. Harkitsen niitä keittiöön ja kodariin. Nämä raidalliset  olivat 140 cm leveät ja mukana tuli alareunaan pujotettava puukeppi. 



Laskosverho Raita│Anno Collection, Kodin1


Pin It!

5.5.2014

BLUE - Jotain sinistä










"Pieni sinikello käypi nukkumaan -"

Lauloin tytölleni juuri nukkumaan mennessä Hämä-hämä-häkkiä. Näihin kuviin sopisi  tuo edellä mainittu säe sopivasti. Rauhallista maanantai-iltaa. Minä käperryn tuonne nukkumaan.




Peili 
Särkkä-huopa 
Heijastus- tyynynpäällinen │ Anno Collection, Kodin 1

http://www.kodin1.com/kuvastot/Anno_kesa_2014.html


Pin It!

4.5.2014

VIP-AAMU


Yksi asia mistä olen ollut suunnattoman onnellinen, on Kuopion Kodin 1 ja sen ihana Anno-mallisto. Nyt en kirjoita tätä missään markkinointimielessä, enkä yhteistyönä, vaan ihan omasta halustani. Kuopion Kolmisopen Kodin 1:sen sisäänkäynti on aina herkullisen houkutteleva, esillepanot mainiot ja tuotteiden hinta-laatusuhde oikein hyvä.  Näin visuaalisena markkinoijana tällaiset asiat ovat mieleeni ja saavat minut palaamaan liikkeeseen yhä uudelleen. Siksipä tulin järjettömän surulliseksi kuullessani tämän uutisen. Kuopion Kodin 1 on yksi suljettavien listalla. Eiiii, miksi?! 

Viime viikolla sain kutsun VIP-aamuun Kodin Ykköselle ja päätin vastata heti myöntävästi. Nyt oli nimittäin pakko äänestää jaloillaan. Toivottavasti keino saada myymälä pysymään pitäjässämme on viedä ne vähäisetkin roposet sinne. 

Paikalla oli minä ja mummot, sekä yksi tarjoushaukka, tai sitten se vain oli ilmaisen kahvin perässä tullut setämies. (Tässä vaiheessa minulle tuli ajatus, että jokin markkinoinnissa oli ehkä mennyt pieleen. Toivottavasti myynnit kuitenkin sanoivat toista.) Tapahtumassa olisin tehnyt kyllä monen asian toisin. Ensinnäkin olisin myymäläpäällikkönä tullut myymälään tulleita "VIP" asiakkaita vastaan henkilökohtaisesti, toivottanut heidät kasvotusten tervetulleiksi ja ohjannut asiakasvirtaa tarjoilujen luo. Nyt homma oli vähän hukassa ja tarjoiluna oli jäisiä munkkeja kaupan perimmäisessä nurkassa. Myös henkilökuntaa olisi saanut olla rutkasti enemmän. Kukaan ei esimerkiksi tullut kysymään tarvitsenko apua. Tällaisessa tilaisuudessa myyjällä on minusta iso rooli, kun palvellaan niin kutsuttuja kanta-asiakkaita.

Vaikka tunnelma oli yhtä vaisu kuin suomalaisessa marketissa konsanaan, oli vapauttavaa tehdä ostoksia ilman lapsia. Kukaan ei huutanut matto-osastolla karkkia tai vaatinut jotain dvd:tä, saatikka roikkunut puoliksi ulkona autokärrystä. Sain katsella rauhassa. Ja tuli ostoksia tehtyäkin.

Tässä ideoita ja inspiraatiota kotiin Kodin 1:ltä.



























Annon kesämallistoon 2014 kuuluu paljon valkoista ja harmaata.  Sudenkorento ja sulkaprintit koristavat tyynyjä ja keittiöpyyhkeitä. Malliston tehosteväreinä on vaaleansinistä ja korallia. Kuvia mallistosta voit kuikkia esim täältä Pinterestistä. Mukaan tarttui kesämalliston Särkkä-viltti ja eräs toinenkin sininen juttu. Ajattelin sisustaa makkarin raikkaan sinisellä, näin kesän kunniaksi. Mitä mieltä olet tästä batiikkivärjätystä huovasta? 




En malta odottaa, että pääsen esittelemään mitä muuta hommasin kotiin. Löysin myös ihania puun karahkoita metsäretkeltä tänään. Käy toki kurkkaamassa Instagramista mistä on kyse. 


Oikein hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!







Pin It!

2.5.2014

DIY - Kuormalavasta sohvapöytä






Ajattelin esitellä  tarkemmin olohuoneeseen ilmestynyttä sohvapöytää. Alunperin minulla oli haaveena saada olkkariin jokin sievä ja pyöreä, valkoinen pöytä tammijaloilla, mutta kyseinen pöytä sattui olemaan  duunarin palkoille tavoittelemattomissa, jolloin jouduin tyytymään toisenlaiseen vaihtoehtoon. Eräänä iltana töistä palatessa tarttui silmäni pihamaalla lojuvaan kuormalavaan. Olin minä sen kyllä siinä aiemminkin nähnyt, vaan sinä iltana päätin kantaa sen rapulle kuivumaan. Pinnassa meni jokin tumma rantu ja ajattelin, että jospa se häviäisi kuivetessaan. Onneksi hävisi ja pääsin esittelemään idean perheen päänikkaroijalle.  Elikkäs toisin sanoen, sanelin miehelle mitä hänen tulisi kuormalavalle tehdä. 




Lava nimittäin purettiin käskystäni osiin, sillä siinä oli  liian isot raot. Lavaa kutistettiin noin 25 sentillä, niin että lautojen raot olivat timpurin kynän levyiset. Laudat ruuvattiin takaisin paikoilleen sen vanhoista rei'istä. Pöydän alle tulevia pyöriä metsästettiin jokunen tovi. Ensin mies ajoi rautakauppaan, jossa pyöristä olisi saanut pulittaa kolmekymmentä euroa kipaleelta. Onneksi tajusi mennä etsimään renkaita muualta, sillä hinta tippui alle kymmeneen euroon. (Siis tuttavallisemmin pyörät löytyivät Maksista, josta löytyy oikeasti kaikkea kaikille). Pyöriksi hommattiin kaksi kääntyvää ja lukittavaa pyörää, sekä kaksi kääntymätöntä. Hintaa pyörille tuli noin kaksikymmentä euroa. 

Säästöä tässä projektissa tuli ennen kaikkea, mutta parasta kuitenkin on se, kuinka hyvin harmaantunut lava sopii ympäristöön missä se on nyt. Tykkään siitä niin, vaikka lasia se ehkä jo kaipaa, sillä nyt sen pinta on täynnä pieniä tahmaisia sormenjälkiä.



























//
We made this coffee table from an old pallet. First we removed the old screws and made the pallet's gaps smaller by cutting part of the underside away. After that we put all of the parts together and added wheels under the table.



Pin It!

1.5.2014

TILASIN TAULUN


Tein jotain ennenkuulumatonta. Tai siis itselleni ihan uutta ja ennenkuulumatonta, sillä tilasin kotiimme taulun. Enkä minkään pikkuisen, vaan ison abstraktin taideteoksen, jonka väritykseen ja kokoon sain vaikuttaa. Nainen tulevan taulun takaa on blogissa aiemminkin esiintynyt Noora Svärd. Naisen blogiin pääset tästä. Linkin takaa paljastuu upea öljyvärityö, jonka kaksoissisko on tulossa meidän kotiin. Hempeää vaaleanpunaista sekoitettuna mustan, harmaan ja valkoisen sävyihin, ihanaa! Taulu näyttää niin upealle! Mutta arvaattekos mihin huoneeseen taideteos on matkalla?

No tänne.



Tarkemmin sanottuna tähän - ruokapöydän viereen:



Taisin luvata pieniä arpajaisia kunhan satatuhatta sivunäyttöä on mennyt rikki. Miten minusta tuntuu, että kirjoitin sen ihan äsken...? No kuitenkin, kiitos kaikille teille kävijöille, minun täytyy aloittaa arpapalkinnon etsintä. (Hyviä vinkkejä ja yhteistyökumppaneita otetaan vastaan.) 

Tuntuu, että tänä keväänä on taas sata rautaa tulessa. Pihan suhteen ollaan vasta alkuvaiheessa ja tekemättömät työt odottavat aiheuttaen hikikarpaloita. Tilannetta ei  helpota se, että menin hakemaan erästä työpaikkaa, joka toisaalta myös stressaa alitajunnassa.  Eikä tilannetta helpota myöskään, että olen haalinut itselleni yhden ompeluprojektin. Vieläpä aika haastavan sellaisen, sillä esiintymisasua odottaa sirkusta ammatikseen tekevä burleskitaiteilija! Ilmassa on myös pitkän aikaa leijunut ajatus omasta yrityksestä tai toiminimestä. Koska suunnittelu on se mitä työkseni mieluiten teen, on vain ajan kysymys milloin rohkenen tarjota sisustussuunnitteluapua myös muille. Tämä kuitenkin tarkoittaisi aika monen asian muuttumista ja ilman asiakkaita ei ole yritystä. Toivon kuitenkin, että tämä idea, joka laatikossa edelleen lymyilee, tulisi  joku päivä valoon entistä kirkkaampana ja varmempana. Ei välttämättä tässä muodossa, mutta jossakin, jotenkin.


Rentoa viikonloppua kaikille. 
Lupaan olla stressaamatta ja nauttia keväästä. Lumisateesta huolimatta!





Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...