28.5.2014

LOMAN TARPEESSA




Alat kyseenalaistaa itseäsi viimeistään silloin, kun huomaat istuvasi hammaslääkärin vastaanottoaulassa päivää liian aikaisin. Tai, kun ajelet kesken ruokatunnin hakemaan rahapussia ja matkalla kotiin tajuat ajavasi myös ilman ajokorttia. Se on Herra Väsymys, joka sieltä kuhmuraisella kävelykepillään tökkii ja kolkuttelee. "Kesäloman tarpeessa", se huutaa.  Kroppa karjuu lomalle ja tiedän sen. Tätä alavireisyyttä, kun ei poista edes litra kahvia. Olisiko sittenkin ihan reilua, että loma alkaisi kaikilla kesäkuun ensimmäinen ja työt jatkuisi sitten joskus syyskuussa? Sellainen kelpo kolmen kuukauden loma tekisi nyt terää, eikö?

Olen lukenut laiskasti blogeja. Huomasin kuitenkin juuri, että Daaliatien Henna on saanut aivan ihanan leikkimökin ja Nuapurissa Marua on haastateltu StyleRoomiin. Lämmittää sydäntä! Anteeksi, kun en ole kommentoinut kenenkään teidän muidenkaan tekstejänne, yritän tsempata!

Olen tosiaan käynyt tällä viikolla kahdesti hammaslääkärissä. Sain suuhuni purentakiskon. Olen kärsinyt hampaiden yöllisestä narskuttelusta, leukalihasten särystä ja naksumisesta, niskajäykkyydestä, sekä pääkivusta ties kuinka kauan. Hammaslääkäri sai minut vihdoin vakuuttuneeksi siitä, että tarvitsen purentakiskon. Skeptikkona olen epäillyt tätä kallista hoitoa jo pari vuotta, mutta nyt sen sitten hankin ja alan harjoittelemaan muovisen hammaskiskon käyttöä heti tänä iltana. Tätä pidetään siis öisin ja kuolaan varmaan kuin pieni sika, mutta toivon siitä olevan apua edellä mainittuihin ongelmiin.  

Sain vastikään nähdä vilauksen Nooran maalaamasta taulusta. Odotan malttamattomana, että pääsen näkemään sen livenä. Tässä siis yksi kulma taulusta, sillä kokonaista en halunnut vielä teille paljastaa, enkä tiennyt miten taiteilija itsekään reagoi, jos keskeneräistä työtä retostellaan täällä netissä.


Niin ihanat värit!


Sain myös kutsun itäsuomalaisten sisustusbloggaajien tapaamiseen.  Kivaa! Kaikki itäsuomalaiset bloggarit ilmiantakaahan itsenne joko Nuapurissa tai Deko133-blogien pitäjille. Toivottavasti saadaan kasaan kunnon tempaus!



PS. Yllä olevassa kuvassa on istutukset, jotka sain hutaistua viime viikon helteissä. Ruukut ja kukat hankin Hong Kongista. Ostin murattia ja markettaa niiden kahden kukan lisäksi, jotka tilasin koululaisilta. Päivän vinkki kolmonen muuten tulee tässä: Tummaan ruukkuun vaaleat kukat ja vaaleaan ruukkuun tummat kukat. Luin tämän jostakin puutarha-alan kirjasta ja  näillä opeilla mentiin. 

PPS. Lomaan on 23 päivää.






Pin It!

13 kommenttia:

  1. Minäkään en tahdo ehtiä viikolla lukea blogeja kun on niin kiirusta töissä. On kevätjuhlaa, tyhyiltaa, uusien eskareiden tutustumista ja palavereita. Mutta onneksi ensi viikon jälkeen alkaa loma. Minulla on myös purentakisko, mutta on jäänyt käyttämättä. Puren hampaita myös päivisin, joten olen ajatellut, että ei auta yöllä pitää. Minulla ei ole narskuttelusta mitään vaivoja, paitsi hammaslääkärini mukaan hampaani ovat tosi kuluneet. Aluksi minäkin kuolasin ihan kamalasti, mutta kun siihen tottui ja oppi nukkumaan sen kanssa, kuolaaminen loppui. Minun kiskoa on jouduttu hiomaan, kun se oli niin tiukka että en tahtonut saada aamuisin irti ilman, että hampaat lähti mukana. Toivottavasti saat kiskosta avun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kahden yön testailun jälkeen on ihan pelottanut laittaa kisko illalla suuhun, kun on niin tiukka, että hampaisiin koskee. Taitaa joutua hiomaan mullakin. Mutta joo, kaikenlaista ylimääräistä riittää tavallisen arjen lisäksi, meillä maanataina muun muassa eskariin tutustumista :)

      Poista
  2. Ihanasti kirjoitettu! <3 Yritän lähettää täältä telepaattisesti lisävirtaa sinnepäin, vaikka itselläkin on ollut vähän samoja oireita. Liekö samasta johtunut sekin, että sähköpostien edelleenlähettäminen oli juminut ja huomasin tarkistaa blogin osoitteeseen tulleet postit vasta tänään. Viestisi ja vinkkisi on viimein vastaanotettu! ;)

    Taulu näyttää muuten jo tuolla vilautuksella aivan upealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina! Telepaattinen virranlähetys ilmeisesti toimii, kun tänään on ollut ihan mukiinmenevä päivä :) Hyvä että vinkki tuli perille. Taulu on nyt valmis, saan sen kotiin ensi viikolla! Iik.

      Poista
  3. Sitä on liikkeellä, aika monessa blogissa on ollut hiljaisempaa kuin yleensä. Kyllä se lomantarve selkeästi painaa. Minä taas menen ensi viikolla töihin vuoden tauon jälkeen. Se tuntuu ihan lomalta, kun pääsee tekemään mieleistä työtä kivojen kollegoiden kanssa.

    Kerro sitten miten purentakiskokokeilut etenevät, minullakin ollut harkinnassa pidemmän aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mukavaa työnaloitusta! Työnteko on niin ihanaa ja antoisaa, kun on ollut pitkään poissa. Muistan itsekin viime elokuun fiiliksen, kun palasin äippälomalta töihin, se oli kuin olisi lomalla ollut ;)

      Poista
  4. Täällä myös aika ei meinaa riittää blogien lueskeluun ja varsinkaan kommentteihin :)
    Stemppiä ja voimia!

    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna! Sinne kanssa rentoa viikonloppua blogien äärellä :)

      Poista
  5. En tiedä onko se tämä vesisade vai mikä, mutta hieman samanlaisia tuntemuksia täälläkin. Väsymys painaa ja olo on niin saamaton. Jospa tämä tästä taas iloksi muuttuu :) Mukavaa viikonloppua! Nähdään ensiviikolla, toivottavasti hieman aurinkoisemmissa merkeissä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesisade kai se vie voimat totaalisesti. Nytkin kun ilta kirkastui, on olo ihan eri. Ollaan yhteydessä ensi viikolla, en malta odottaa!

      Poista
  6. Täälläkin on kesäväsymystä havaittavissa. Ärsyttävää. Elokuun pariskunnista lomaa odotellessa.. Mies saa nauttia koko kesän kestävästä lomasta, ärsyttävää. :)

    Joo, noi purentakiskot ovat huippukeksintö! Mies hankki ne myös ja on voinut huomattavasti paremmin ja nukkunut sikeämmin. Rumathan ne on kuin mitkä ja aiheuttavat kuorsausta, mutta hyöty on sen väärti. :)

    Kiva, että huomasit haastattelun. Tuli todellisena yllätyksenä meikeläiselle! Niin ja hei, näyttää siltä että saamme blogitapamiseen tosi kivan joukon kasaan. :)

    VastaaPoista
  7. Kännykällä kirjoittaessa tulee välillä sanalipsahduksia.. Inhottava sanansyöttäjä! Tarkoitin PARIVIIKKOISTA lomaa.. :D

    Toi Nooran tekemä taulu näyttää tosi ihanalta. Instassa olen sitä jo useaan otteeseen ihaillut. Kauniit värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) onpa kiva kuulla, että saadaan sakkia kasaan! Taulua pääsen ihailemaan kohta livenä, kun Noora tuo sen tällä viikolla meille, iik. Hauskaa viikkoa, Maru!

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...