4.3.2014

KEITTIÖ














Olen kirjoittanut keittiöön liittyviä postauksia varmaan eniten koko blogihistoriassani. Muistan aloittaneeni keittiömme suunnittelun noin vuosi sitten ja ensimmäinen keittiötä käsittelevä kirjoitus löytyykin tammikuulta '13, sen voit lukaista täältä. Toinen keittiön suunnitteluun liittyvä kirjoitus löytyy täältä. Kuten huomaatte, on suunnitelmat olleet aika selkeät heti alkuvaiheesta asti. Tämä on itse asiassa kolmas keittiö, jonka suunnittelin. Muistan haaveilleeni Kvikin kiiltävistä ja vetimettömistä Mano-ovista jo silloin neljä vuotta sitten, kun remontoimme ensiasuntoamme. Siksipä kai keittiötoimittajan valinta oli yllättävän helppoa. 

Keittiön pintamateriaalit olivat jonkin aikaa hakusessa, niistäkin olen tehnyt postauksen viime elokuussa, sen voit lukaista täältä. Muistan pohtineeni ensin valkoisia tasoja keittiöön, mutta ne väistyivät, kun näin Ala Carten keittiön Keittiömaailman myymälässä viime kesänä. Siellä oli nerokkaasti yhdistetty puinen saareke harmaaseen tasoon. Nappasin idean meidän keittiöön ja onneksi Kvikiltä löytyi nuo ihanat laminaattitasot tämän toteutukseen. Välitilan laatan löysin taannoin Laattapisteen nettisivuilta, mutta ostopäätös syntyi heti, kun pääsin näkemään laatan livenä myymälässä. Kodinkoneet ovat Whirlpoolin ja katossa killuu Falmecin Polar White -liesituuletin. Seinän maalisävy on Tikkurilan X486. Astianpesukone on nostettu korkeammalle, se on tuossa jääkaapin vieressä. Allas on Ikean Boholmen, 80 cm leveään kaappiin sopiva. Iso allas on ihan ykkönen ainakin meidän perheessä, jossa tiskiä kertyy ihan mallikkaasti. Hana on rosterinen Grana Agrion.

Ja mitä stailaukseen tulee, niin keittiön nurkkaan olen koonnut esille sinisiä astioita. Lautaset on saatu lahjaksi miehen mummolta viisitoista vuotta sitten. Ne ovat käytössä meillä edelleen, vaikka ovat vanhoja (minulla ei ole harmainta aavistustakaan ovatko arvokkaita tai ei), mutta kylläpä niistä maistuu savolainen mykyrokka maailman parhaimmalle.

Ps.Ostin vielä tuommoisia kukan reuhkoja, ettei kukaan vaan huomaisi, että keittiöstä puuttuu verhot ja baarijakkarat. Onnistuinko hämäämään? Ideoita baarijakkaroista otetaan vastaan!



Pin It!

22 kommenttia:

  1. Kukkahämäys meni täydestä! :)

    Tosi upea keittiö! En vaan malta olla kuolaamatta noita välitilan kaakeleita ja liesituuletinkin on tämän hetken liesituulettimista ykkönen. Voih, ehkäpä minäkin saan vielä täydellisen keittiön. <3

    Hei, onko tuo eteisessä vilahtava tapetti Ferm Livingiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että meni ;) Kiitos! Kyllähän tässä on matkaa tehty tähän keittiöön monta vuotta, että kyllä se unelmien keittiö vielä sinullekin saadaan. Tapetti on Scandinavian Designersin, sitä saa tilattua mm. Kuopion Tapetista ja Väristä.

      Poista
  2. Kaunista, selkeää ja oivaltavaa. Ihana keittiö teillä. <3

    VastaaPoista
  3. Teillä on kyllä todella kaunis keittiö!

    VastaaPoista
  4. Ai että on ihana keittiö!

    VastaaPoista
  5. Aijai! Kyllä näitä on odotettukin! :) Kaunista todellakitodellaki!! ♥ Mä en huomaa verhojen puuttumista, koska en ole kovin verhoista pitävää sorttia. Minusta pelkistetty, avoin ikkuna ja maisema itsessään ovat kauniita sellaisenaan. Enpä tuota baarituoliakaan osannut kuvissa kaipailla, kun ihailin vain henkeäsalpavaa näkymää. Ne Hayn About a Stoolit käy tuonne kuin nenä päähän! Ne oli munkin ultimate-suosikit, mut liian kalliit, kun ne olis pitänyt saada välittömästi, joten tein ratkaisun, joka yllätti jopa itseni... No mutta sitten jos saa toivoa jotain, niin olis kiva nähdä kuinka tuo eteisen valaisin istuu spottien joukkoon ja kuinka teillä jakautuu hopea/pronssi sisustuksessa? PS. tuo liesituuletin on oikeesti maailman paras, kun kerrankin malli, jonka kulmiin en lyö otsaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhoja en välttämättä kaipaa minäkään, mutta niiden tuoma kodikkuus vetää puoleensa. Ne Hayn baarituolit olisivat aivan ihanat, säästän salaa niihin edelleen, mutta pari kakkosvaihtoehtoa jo mielessä. Lisäsin mieliksesi yhden kuvan lisää, jossa näkyy myös eteinen. Siellä ne hopeat ja pronssit oleilevat yhdessä iloisessa sekamelskassaan ;) Liesituuletin on ihan mainio, ei tuu osumaa otsaan, ei.

      Poista
  6. Kyllä teillä on ihana keittiö. Ja pidän kyllä tosi paljon myös tuos avaruudesta tuossa ympärillä :)! Minkähänlaisen keittiön sitä itse laittais tällä hetkellä, jos olis keittiötä tekemässä..? Tuntuu, että taannoiset remonttipäätökset on tehty melkoisessa päätösmylläkässä ja tänään saattaisin tehdä jotain toista.. huomenna kolmatta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittiössä on tilaa mainiosti ja kiitän joka päivä sitä, että laitettiin laattaa koko eteisen ja keittiön alueelle. Hyvä on riisua lapsia, sekä kantaa kauppakassit jääkaapille. Mieli muuttuu keittiön suhteen yhtä usein kuin trenditkin. Ja teillähän on aivan ihana keittiö!!

      Poista
  7. Ihanan valoisa ja avara keittiö teillä. Ja todella kaunis tuo yläkaapiston molemmilla puolilla oleva valaistusratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Anu! Kaapin alle ja ylle on laitettu lednauhaa. Illalla on kiva jättää varsinkin kaapin yläpuolella oleva valo päälle, se luo mukavasti tunnelmaa.

      Poista
  8. Wau mikä keittiö, upea välitilan laatta <3 Ihana uusi blogilöytö, jään ehdottomasti seurailemaan :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Marit, lämpimästi tervetuloa!

    VastaaPoista
  10. Ihana! :) Meillä on myöskin Kvikin keittiö. Enpä olekaan sitä vähään aikaan esitellyt kunnolla, joten kiitos vinkistä! ;) Tämä onkin uusi blogilöytö, jään seuraamaan!

    VastaaPoista
  11. Voi Sanna! Ihana kun löysit tänne, keittiönne on upea, joten postauksistani tulee varmasti ihana, Terveisin pitkään blogiasi seurannut lukija:)

    VastaaPoista
  12. Hei :) Aivan ihana koti teillä. Mikä teidän kattopaneeli on? Näyttää niin hyvältä. Ja onko katon sävy listavalkoinen vai puhtaan valkoinen ja entä sitten kattolistat... ne taitavat aina olla listavalkoisia eli ei ihan puhtaita. Kamalaa kun pitäisi omaan kotiin nuo asiat päättää, mutta en tiedä minkä näköinen tulee, jos katto on puhtaanvalkoinen ja listat ei.

    Terkuin Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura, ensiksi kiitos kommentistasi ja anteeksi myöhäinen vastaukseni. Kattopaneelin sävy on hopeajalava, mutta valmistajaa en enää muista. Ostimme sen Carlsonilta, Kuopiosta. Se on noin 19 cm leveää ja 10 mm paksua. Listat ovat listavalkoisia, eli väri ei ihan ole sama kuin katossa, muttei häiritsevän erilainen.

      Poista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...