12.1.2013

K*Ö*Ö*K*I*S*T*Ä

Olen puinut tulevaa keittiötämme parin illan ajan lasten nukkumaan menon jälkeen. Latasin Kvikin sivuilta ilmaisen 3D-keittiön suunnitteluohjelman, joka toimi ensimmäisenä iltana hieman takkuillen, mutta toisena iltana moitteitta. Tässä hieman aikaanasaannosta kuvina. Vesipisteen siirsin lähemmäs saarekkeeseen tulevaa liettä. Astianpesukoneen nostaisin hieman korkeammalle, en sitä vain ohjelmassa osannut. Ikkunan vieressä olevaan korkeaan kaapistoon sijoittaisin uunin ja ehkä myös mikronkin. Kaapiston ovet olisivat korkeakiiltoiset ja vetimettömät ovet, tasot laminaattia.

Saarekekeittiö 1


Saarekekeittiö 2

Olen hiukan skeptinen ollut tuota laattalattiaa kohtaan, mutta jotenkin luulen, että laitamme samaa laattaa kuin eteisessä, myös keittiön puolelle. On se aikamoista läträämistä tuo astianpesukoneen täyttö ja keittiössä tapahtuu usein myös lasten vesileikkejä, sitä laminaattilattia ei paljoa kestä. 3D-piirroksesta puuttuu myös tila saarekkeen tuoleille. 60 cm leveään saarekekaapistoon tulisi 90 cm leveät tasot, jolloin istuminen olisi mahdollista saarekkeen äärellä.Keittiön toimintojen suunnittelua.
Saarekekeittiö 3


Yllä olevat kuvat olen piirtänyt Word-ohjelmaa käyttäen.
Kuvaan Saarekekeittiö 3 suunnittelin isommat yläkaapistot. Sittenpä kyselisinkin, mikä määrä yläkaappeja on tarpeen? Riittääkö kaapit yhteen kerrokseen vai kahteen kerrokseen,  kuten kuvassa Saarekekeittiö 3? Alakaapistoja on ihan riittävästi, myös saarekkeeseen tulee vetolaatikostot. Miltäs vaikuttaa?
Pin It!

3 kommenttia:

 1. Heippa!
  Näyttääpä kivalta!
  Astianpesukone työskentelykorkeudella on kyllä ihan ehdoton. Kannattaa sit miettiä, että myös niille eniten käytettäville astioille on paikat siinä ihan pesukoneen lähellä ettei tarvitse ympäri keittiötä juosta.
  Alalaatikoita näyttäisi olevan paljon, joten minun mielestä yläkaappeja ei välttämättä tarvitse niin paljoa. Avartaa tosi paljon kun yläkaappit ei ole niin massiivisia. Näyttää kivalta kuvissa! Ja onhan alalaatikot todella paljon helpompia käyttää. Toisaalta tuollaiset pienet kaapit eivät ole mielestäni massiivisia kahdessakaan kerroksessa. Semmoinen tietysti kannattaa ottaa huomioon, että olis tarpeeksi kuivauskaappitilaa siinä tiskialtaan päällä. Ainakin meillä tulee kyllä kuivauskaappiin ihan kiitettävästi tavaraa, vaikka kuinka vähän yritenkäänkin käsin pestä astioita. Yksi isompi kattila tai maljakko tms. täyttää pienen kaapin ihan yksinään.
  Laattalattia on ihan hyvä, jos vaan pitää mielessä, ettei valitse sitä ihan kiiltävintä ja sileintä vaihtoehtoa... Eli mattapinta ja jopa pieni epätasaisuus varmaan antaa paljon enemmän tahroja anteeksi.
  Muistelen, että uuni oli tärkeää saada ylemmälle tasolle, joten en taida siitä sen enempää suositella, vaikka meillä onkin ihan hyväksi havaittu uuni saarekkeessa induktiolieden alapuolella....
  Meillä on muuten tasot laminaattia, mutta saarekkeessa on kivitaso - siihen on ihana nostaa kuumat pannut sähköuunista, leivinuunista ja joskus liedeltäkin.
  Semmosia ajatuksia heräsi tällä kertaa.. :)

  VastaaPoista
 2. ..niin ja yks asia mua on ärsyttänyt meidän keittiössä ja se on se ettei keittiöpyyhkeille ole mitään paikkaa :)! Tämmösetkin pikkujutut voi ottaa huomioon kun suunnittelee ihan uutta ;)

  Ja sekin tuli vielä mieleen että yläkaapeissa on kyllä se hyvä puoli, että sinne saa ne tavarat piiloon joita ei halua pikkuihmisten hajoitettavaksi. Tehän voitte muutenkin ottaa heti huomioon miten keittiön laatikot mahdollisesti suojellaan (jos se nyt on tarpeen) sillä Milanahan on varmasti parhaassa iässä kun pääsette uuteen kotiin :). Meillä muuten uusien laatikoiden hidastimet piti laatikot pitkään niin jäykkinä ettei Vilja saanut niitä auki.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Maiju! Meillä on tälläkin hetkellä keittiöpyyheongelma, sillä sitä ei voi millään ilveellä saada pysymään vetimettömissä laatikoissa. Eli pyyhkeen paikkaa täytyy pohtia! Keittiöpyyhe on niin tarpeellinen, mutta usein unohdettu asia. Samoin kuin leikkulauta, sillekin olisi kiva saada oma paikka keittiössä. Tällä hetkellä meidän leikkulauta majailee leipälaatikon takana. Meillä on yläkaapeissa kahvimukit, ja näitä vuosikkailta suojeltavia astioita on ehkä yhden laatikollisen verran. Toivottavasti jotain lapsilukkoja tms. on olemassa, jos se laatikko juuri kiinnostaa:) Asia johon en vielä ole puuttunut, on välitilan materiaali, jonka miettimisen koen myös kovin tuskalliseksi. Laattaa, lasia, laminaattia jne. Siihenkin mielipiteitä kaipaillen :)

  Emilia

  VastaaPoista

Kiitos kommentista <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...