29.11.2012

L*A*T*T*I*A*S*T*A

Asiaa lattiasta.
Lattian tulee kestää kolhuja ja Plaston mopolla ajelua. Sen tulee kestää kosteutta, märkiä kumisaappaita ja saunanpuhtaita jalkoja. Lattian tulee olla sen värinen, ettei vieras heti huomaa pölypalleroita eteisen nurkassa. Missä tarvitaan laattalattiaa, kosteissa tiloissa, kodinhoitohuoneessa, entä eteisessä? Onko laatoitettu keittiön lattia tarpeellinen?

Aito puulattia on kaunis ja lämmin jalan alla. Eikä se ole kovaääninen. Mutta puulattia tummuu ajan myötä, ellei sitä hio ja lakkaa tai maalaa. Parketti on pehmeä ja lämmin jalan alla ja senkin voi hioa vuosien kuluessa. Laminaattia saa edullisesti, mutta halpa laminaatti ei kestä kosteutta, eikä kolhuja. Korkkilattia on kaunis ja lämmin, mutta kallis. Tälläiset lattiat minua miellyttävät tällä hetkellä.


Tanskalaisen Dinesen leveä lankkulattia
(huom. linkki yrityksen sivuille)

Haro
Parketti Country Arctic saarni, 1-sauva, valk.mattalakka
43€/m2

Barlinek
Saarniparketti Valkolakattu lankku 14mm
40€/m2

Pergo
Laminaatti Living Expression, 72016-0859, 
Silver Mänty Lauta, 1288x195x9mm
25€/m2


Haro,
Laminaatti Tritty 75 TC Jäätammi /
Tammi Polar, 3-sauva
15€/m2
Haaveilen näköjään valkolakatun saarnin sävyisestä lattiasta, joka saisi olla 1-sauvainen. Emme ole vielä tehneet kustannuslaskelmaa, mutta toivoisin, että hyvän lattian saisi noin 25 eurolla neliö. Laminaattia saa puolet halvemmalla.


Pin It!

25.11.2012

T*A*R*J*O*U*K*S*I*A

Saimme vihdoin luonnoksia Omataloilta, sekä alustavaa tarjousta. Tämä kaikki siis pohjalle, joka on esitelty aiemmin blogissani. Luonnokset olivat hyviä ulkoapäin. Siinä arkkitehti oli onnistunut. Mutta sisätiloille oli tapahtunut jotain matkan varrella, kuten neljän neliön sauna oli kutistunut kahteen ja puoleen. Tarjouksen saimme vesikattovaiheeseen. Homma jää hautumaan hetkeksi, sillä paperipinoon tutustuminen ottaa aikansa.

Sitten kävimme Kastellilla koko porukka. Vanhempi herrasmies esitteli meille ensin yritysfilosofiaa, kunnes sitten päästiin asiaan eli uuteen talopohjaan, jonka olin työllä ja vaivalla väkertänyt. Koska miehen siskon porukka päätti vähentää neliöitä, me saadaan suorakulmionmuotoinen tönö. Pohjakuvan inspiraationa on toiminut Kannustalo Harmaja 134 talopohja. Siihen ihastuin silloin joskus taannoin alku syksyllä. Mutta mies halusi kodinhoitohuoneesta käynnin takapihalle, niin sitten alkoi se raksutus - tik tak - kunnes viime viikolla välähti! Sain ihanan avokeittiön soviteltua pohjaan seuraavanlaisesti.

talopohjamme luonnos

Tämän kuvan pohjalta odottelemme nyt luonnoksia ja tarjouksia Kastellilta. Tämähän on ihan mukavaa, kun on kerrankin aikaa pohtia taloa ja miettiä erilaisia tilaratkaisuja. Aiempien remonttien kanssa on aina tullut kiire,stressi ja hoppu, toivottavasti tämä "hyvin suunniteltu - puoliksi tehty" -menetelmä onnistuisi talonrakennuksen kanssa. (Pessimisti epäilee aina.)

 paritalopohjamme luonnos

Juteltiin eilen ystävien kanssa pikaisesti talonrakentamisesta. On oikeastaan aika hyvä, että ollaan tehty remontteja ennen oman talon rakennusprojektia. Monia asioita osaa tehdä toisin. Erittäin tärkeänä pidän keittiön suunnittelua jo tässä vaiheessa. Unelmien keittiössä astiat on helppo laittaa koneesta kaappeihin (lyhyt välimatka), astianpesukone on ergonimisella korkeudella, pesualtaaksi paras on yksi iso ja syvä allas, uunissa on oltava ajastin, roskien lajittelu on toimiva ja tyhjille pulloille ja purkeille pitää olla tilaa roskakärryssä. En osaa kaivata kivitasoa, en ole ikinä sellaista omistanut, enkä kaasuliettä, viinikaappia tai espressokeitintä. Jos jotain luksusta keittiööön kaipaan, niin se on saarekkeen ylle tuleva liesituuletin, johon saa panostaa. Mies haluaa sitten kunnon jääkaapin. Että toivottavasti budjetti kattaa nämä toiveet :)


Elica Twin - saarekkeen liesituuletin
Elica Wave - saarekkeen liesituuletin

Pin It!

18.11.2012

E*T*U*P*I*H*A*L*L*A

Kävimme eilen parissa taloesittelyssä. Naapurissa oli esittelyssä Designtalon Hailuoto 153a ja parin kilsan päässä oli Kastellilla myynnissä Economy 118. Tuli ainakin havainnoitua, että vaatehuone on todellakin fiksu ratkaisu. Hailuodossa oli 2,7m2 vaatehuone, jossa hyllytilaa kattoon asti. Myös vino sisäkatto ja avoin keittiö-olohuoneratkaisu, jossa tilaa oli jakamassa takka, sai minulta pointseja. Ainoana miinuspointtina näkisin alle 10 neliön makarit. Ei sellaisia meille, nyt miehenikin sen tajusi! Kastellin talo oli ihan perustalo, ilman ahaa-elämyksiä. Hyvä ratkaisu oli kolme makuuhuonetta vierekkäin. Huono puoli oli pieni pesuhuone (3,5 m2, sisältäen kaksi suihkua ja wc-pöntön). Ei siellä neljä henkilöä mahtus kylpemään.

Mutta itse asiaan, tervetuloa meille!
Kuva on asianmukaisesti valottunut.
KYLLÄ,
 sieltä jostain näkyy järvi!
Tässä meidän etupihaa ja naapurit!
Tässä on meidän tontti ja näkymät takapihalle!

Pin It!

16.11.2012

V*A*L*O*A***

Vihreää Valoa!
Nyt alkaa hetken aikaa jäässä ollut projektimme hiukan edetä. Pankki on näyttänyt vihreää valoa meidän molempien pariskuntien paritalohaaveelle ja voidaan siis piakkoin allekirjoittaa sopimus tontista. Siitä pitää maksaa lohkomismaksu, joka on ihan mukava summa, mutta onneksi sattuu just tulemaan veronpalautukset tasottamaan taloutta! Odotellaan edelleen Omataloilta tarjousta ja luonnoksia, mitään ei kuulu.

Luultavasti tulee edelleen muutoksia meidän pohjaan, sillä miehen siskon perhe vähentää neliöitä ja tyytyy kahteen makkariin. Yritetään sitten kaikin voimin saada suorakulmion muotoinen mökki. Eräs rakentaja sanoikin, että jokainen ylimääräinen kulma maksaa kolme tonnia. Tässä kuva meidän tontista, sillä uskon että veljiäni kiinnostaa. Talon leveys siis voi olla maksimissaan 28 m, jos talo työnnetään tontin leveimmälle kohdalle, mutta piirroksen mukainen leveys on 25 m. Eikun suunnittelemaan!

Nuoli osoittaa pohjoisen.
Pin It!

15.11.2012

I*N*S*P*I*S

Talokuumeeni loikkasi taannoin aimo harppauksen eteenpäin juuri näiden kuvien ansiosta. Jotain niissä on, mikä sai minutkin haaveilemaan omasta kodista. Etenkin Kannustalon Harmajan avoin tupa, jossa keittiö ja olohuone ovat sulassa sovussa keskenään, toimii minulle. Lapsellisena ihmisenä sitä varmaan kaipaa sellaista tilaa, missä on saumaton näköyhteys joka paikkaan.


Kannustalo: Harmaja 


Kiva lattia ja kiva keittiö!


Ihana lastenhuone!

Tällä hetkellä olen erityisen ihastunut sisustuspaneeleihin, joilla voisi paneloida esimerkiksi makuuhuoneeseen yhden seinän. Tampereen asuntomessuilla viime kesänä esitelty Villa Harmony on värimaailmaltaan hyvin inspiroiva ja keittiö on upea!
Villa Harmony
Pin It!

8.11.2012

S*E*L*K*O*A

Paritalopohja: vasen puoli 111 m2
Piirtelin pohjan suherruksen selkeämmäksi ja sommittelin hieman erilaista keittiötä. Tuli vähän kaponen tuosta U-mallisen keittiön käytävästä, ettei ihan voi olla tuollainen... Sitten siirsin olohuoneen vieressä olevan pikkumakkarin sisäänkäynnin ikkunaseinälle, että TV vois olla tulisijan vieressä, vastapäätä sohvaryhmää.

Tässä pohjassa on jo aika paljon hyvää, en oikein keksi hirveesti mitään negatiivista, keksitkö sinä? Ehkä tuo eteisen kaappi, joka on upotettu tuonne makuuhuoneen sisään mietityttää...Mut kait se toimii, vaikka viekin makuuhuoneen tilaa. Samoin tuo pieni vaatehuone  wc:n takana, onkohan se kuinka turha? Löytyisikö siihen jotain muuta ratkaisua kuin 3 metriä pitkä vessa?Sinne vois tosin laittaa suihkutilan, mut ei sille taida olla tarvetta. Pikkunen ammekin mahtus... Tämmösiä pohdintoja tänään.
Terveisin Emilia.

Pin It!

6.11.2012

T*A*L*O

Käytiin sitten tänään Omataloilla luonnostelemassa. Kommunikointi sujui mainiosti myyjän kanssa. Se on hyvä se. Mutta erityisen ylpeä olen pojastani, joka jaksoi kaksi tuntia istua toimistossa mukisematta! Miten tämä ihme tapahtui, kiitos kuuluu kummisedän iPhonen ja Amazing Alex pelin. Oli vauvakin kiltisti, kiitos siitä pikkuiselle! Saatiin luonnosteltua aikas mukava pohja, jossa kaikki toiveet toteutuvat. Saadaan siitä jopa tarjous, mikä on tärkeää, sillä vielä ei ole hajuakaan paljon tämä lysti tulee maksamaan!

Eilen meillä vieraili Osuuspankin välittäjä. En tiedä mikä oli, mutta ei oikein kemiat kohdanneet. Karvat nousi pystyyn, vaikka oikein mukava rouva olikin. Arvioi neliöhinnan hieman meidän toivetta alemmaksi. No, kuitenkin aika lähelle sitä hintaa mitä toivomme asunnosta saatavan. Aiotaan käyttää joulun jälkeen uutta välittäjää, sitten kunhan myyminen on ajankohtaisempaa.Hieman sekavalta saattaa vaikuttaa, mutta siitä se lähtee:) Pohjassa on pesuosasto ulokkeena tuolla takapihalla, keittiö edessä, olohuone takana, kolme makkaria ja kaksi vessaa!


Pin It!

5.11.2012

K*O*T*O*A

Ennen kun päästään rakennusprojektissa eteenpäin on edessä tietysti oman asunnon myynti. Vuosi siinä sitten vierähti, että saatiin asunto tähän kuntoon. Tänään meillä käy välittäjä ilmoittamassa mikä olisi kelpo myyntihinta. Kaksion parhaita puolia on ollut sijanti, valoisuus, länsiparveke (ilta-auringossa olisi ollut kiva istua enemmänkin viime kesänä), kolmanteen kerrokseen pääsee ilman porrasnousuja suoraan hissillä ja asuntoon kuuluu autokatospaikka! Ihan kelpo keskustan asunto.
Tässä hieman kuvia meiltä. Sisustuksen olen suunnitellut yhdessä mieheni kanssa. Keittiön olen myös suunnitellut ja sen on valmistanut Kuopion RT-Kaluste. Tapetit sain valita mieleiset - ja kyllä, olen ne itse tapetoinut! Seinän väri on Tikkurilan G488.

Olohuoneen nahkasohva on Kodin Ykköseltä, taulu Iskusta.

Makuuhuone

Keittiö

Koti eteisestä katsottuna

Keittiön ruokailuryhmä on Kodin Ykköseltä.

Seinässä on musta kuusipaneeli  ja saunaa lämmittää Harvian kiuas.

Kylpyhuoneessa on kiiltävää valkoista  20X40 laattaa.
Katto on maalattu  Tikkurilan Supi Arcticilla.


Parveke on huoneiston levyinen.

Lisää kuvia asunnoltamme löydät täältä.

Pin It!

1.11.2012

P*O*H*J*I*A


TÄSSÄPÄ Lappli-talojen sivuilta löydetty talopohja Tapanila 102 B, joka vastaa kaikin puolin toiveitamme. Ulkonäkökin miellyttää...Valitettavasti on liian leveä tontille. 

Tapanila 102B


Sain tänään vastauksen talontoimittajalta siihen ikkunakysymykseen, mutta  hän ehdottikin minulle seuraavanlaista mallia: Basic 102. Talon saisi mahdollisesti myös muuttovalmiina. Emme ole vielä päättäneet mihin vaiheeseen saakka haluamme talopakettimme, mutta pitkästä tavarasta ei ainakaan osata/kyetä tehdä, vaikka apuja löytyisikin. Pohja on se mitä haluamme, mutta epäilen vieläkin että talo olisi liian leveä tontille. Sillä olisi ihan kiva mennä takapihalle niin, ettei tarvii seinänviertä pitkin hiipiä. Ja se ikkuna pitäisi olla paloikkuna EI30. En ymmärtänyt ihan kaikkea. Googletinkin, mutta helpompi kuulemma kahdella makuuhuoneella per sivu.

Basic 102Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...