28.7.2016

OMA KOTI MALLISTON NÄYTTÄMÖNÄ


Eilen juhlistimme vastavalmistuneen UNIAITTA-talosängyn ja sängynaluslaatikoiden valmistumista järjestämällä pienet kotikuvaukset keittiössämme. Aluksi raivasimme ruokapöydän ja tuolit olohuoneen puolelle ja sitten kasasimme EK for kids -malliston sängyn ruokailutilaan. 

Uskomatonta, miten paljon hyödyllistä stailaustavaraa löytyy kotoa! Pojan huoneesta siirsin työpöydän, valaisimen ja tuolin, tyttären huoneesta kannoin maton, makuuhuoneestamme  taulun ja vaaterekin, sekä muuta pientavaraa.  Ja voilá! Pieni kuvausstudiomme oli valmis. Kuvasin samalla tuotteet verkkokauppaamme, joka päivittyy pian myös näillä sängynaluslaatikoilla. 

Tämä kokonaisuus matkasi tänään koulutytön huoneeseen. Vastassa oli  iloisia, pieniä asiakkaita, kun kasasimme sänkyä lastenhuoneeseen. Jälkikäteen sain kuulla, että sängyssä oli heti käynnistynyt veneleikki: "Laiva on lastattu!"












Tämä sänky on valmistettu koossa 80x200cm. Lisäksi olemme valmistaneet lisälaidan, sekä sängynaluslaatikot, jotka ovat kokoa 80x90x20cm. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä emilia.aman@outlook.com

Mikä ihmeen EK for kids?


EK for kids lastenmallisto sai alkunsa keväällä 2016, kun Kuopio Designmarket -myyntitapahtumaan kaivattiin lapsille leikkipiste. Aluksi syntyi tiipii ja talosänky, sittemmin suloiset pisara- ja pilvityynyt. Viattomasta leikkipisteestä syntyi vahingossa EK-lastenhuonemallisto.

Malliston suunnittelijana ja tekstiilien valmistajana toimii Emilia ja kalusteet valmistaa Joni. Yhdessä he ovat rautainen tiimi, joiden toiveena on uudistaa muovittunut lastenhuone. EK-malliston tuotteet valmistetaan alusta asti käsityönä Kuopion Pirttiniemessä. Kalusteiden materiaalina on kotimainen koivuvaneri ja mänty. Tekstiilit painetaan käsin puuvillatrikoolle. Mallistoa yhdistää leikkimielisyys ja skandinaavisuus. Se suunnattu kaikille lapsille ja lapsenmielisille, joiden mielestä aikuistenkin on välillä hyvä leikkiä.


Pin It!

25.7.2016

PIENI KATSAUS SYKSYN TRENDEIHIN


Vielä on kesää jäljellä, mutta ajatukset karkasi Bloomingville AW 2016 kuvaston myötä jo syksyyn. Töissä olen saanut hieman vihiä tämän syksyn trendiväreistä, mutta alla esiteltynä yksi syksyn inspiroivimmista väriyhdistelmistä, burgundi - puuteri. 

1970-luku tulee tänä syksynä näkymään sisustuksessa. 70-luvulta ei nosteta  räikeitä väriyhdistemiä, vaan retrovuosikymmen vaikuttaa sisutuksessa hillitymmin - kuten murrettujen sävyjen, messingin ja puuviilupintojen kautta. Bloomingvillen kuvastosta nostan erityisesti värjätyt taljat ja keinoturkistyynyt, pyöreät samettityynyt ja ryijyt. Näiden uskon jatkavan voittokulkuaan tänäkin syksynä. 

Mutta hei,  ensin nautitaan tää kesä ja viininpunainen väri vaikka lasista.


Kuva: 1 │2345


Pin It!

21.7.2016

3 X KEITTIÖ


 photo www.GIFCreator.me_9b7GQW 2_zpsfntlmwim.gif



Jos nyt olisin suunnittelemassa meidän keittiötä uudelleen, tulisi siitä vallan erilainen. Sanoisin ei kiitos modernille, kyllä kiitos perinteiselle. Keittiömme olisi iloinen sekoitus shaker-tyyliä, art decoa ja maalaisromantiikkaa. Kokosin kolmen upean keittiökuvan ympärille kolme erilaista tyyliä, joissa pääosaa näyttelevät marmori ja metallit.

Tällä hetkellä valitsisin keittiöömme peiliovet. Tummansininen ovi kiinnostaa, mutta myös mattaharmaa viehättää. Vetimettömien ovien jälkeen kaikki nupit inspiroi suunnattomasti. (Mistä lie johtuu?) Mieluiten valitsisin messinkiset kuppivetimet. Mutta voi, että nuo nahkavetimetkin on hienoja.

Välitilan laatottaisin tiililadonnalla. Laatan muoto voisi olla neliö tai suorakulmainen. Seinälle sijoittaisin jonkin kauniin valaisimen. Tasoiksi valitsisin ehdottomasti marmoria. Hana olisi messinkinen ja allas iso, valkoinen. Jaa-a, mitenhän tämän tyylinen keittiö istuisi loppujen lopuksi meille nykyään... ja mitähän mies tähän sanoisi?



MARMORI & MESSINKI
Kuvan keittiö │ täältä.


MARMORI & HOPEA
Kuvan keittiö │täältä


 MARMORI & KUPARI
Kuvan keittiö │täältä


Puhutteleeko jokin näistä keittiöistä myös sinua?




Pin It!

19.7.2016

PIENI KIVIPUUTARHA














Löysin juuri puhelimesta kuvia pihamme istutuksista! Kuvat on otettu kesäkuun alussa, juuri ennen meidän lomareissua, joten keväinen nurmikko hieman kellertää. Pihallamme ei ole tapahtunut suuria muutoksia sitten viime kesän. Halla vei jonkun kasvin ja lumikinokset tuhosivat pari tuijaa, mutta niiden tilalle istutimme uusia havuja. Etupihan kivipuutarhan saimme valmiiksi viime kesänä. Etupihan pienet kivet ovat tästä meidän omalta tontilta, samoin isot kivenlohkareet. 

Tänä kesänä olemme maalanneet kaikki terassirimoitukset  ja mies rakensi portaat leikkimökin terassilta alapihalle. Nyt on koululaisen helppo oikaista matkaa takapihan kautta. 

VINK! Viime kesän piha-askareista ja istutuksista voit lukea täältä.



Pin It!

13.7.2016

TYTÖN HUONEEN UUDET TAULUT










Tilasin vastikään tytön huoneeseen todella ihania julisteita. Nämä ovat tanskalaisen Faunascapesin postereita, joita olen himoinnut kauan. Aiemmin olen ihaillut kyseisen merkin vanerisia tuotteita mm. täällä. Seinällä näkyvän neljän posterin setin tilasin Etsyn kautta ja julisteet tulivat perille nopeasti. Kuvissa vilahtelee myös EK for kids -malliston tuotteita. PUMPULI-yövalaisin on meidän viimeisin innovaatio. Ajatus valaisimesta syntyi melkeinpä vahingossa, kun pino HATTARA-naulakon osia odotti maalausta pöydällä. Valaisin heittää kauniin pilvenmuotoisen varjon seinälle ja sen valossa pystyy hyvin lukemaan iltasadutkin. Kuvissa näkyviä muita tuotteitamme ovat pinkki PISARA BOX -lelulaatikko ja minttu POUTA PILVI- tyyny ja harmaa SADE-tyyny.

Tyttöni on muuten kesän aikana alkanut ahkerasti piirtämään. Tämänpäiväinen piirustus esittää Anna ja Elsaa - keitäs muitakaan. 





Pin It!

11.7.2016

NÄIN MEILLÄ YHDISTETTIIN HÄÄMATKA JA EM-KISAT




Monelle Ranska on varmasti se unelmien matkakohde. Jos joku olisi ehdottanut minulle häämatkakohteeksi Ranskaa, olisin nauranut. Italia on aina ollut minulle ykkönen ja on edelleen. Välillä sitä joutuu kuitenkin tekemään myönnytyksiä, etenkin kun kodissa asuu yksi jalkapallohullu, kahdesta lapsesta puhumattakaan. Lähtökohdat reissulle olivat siis mielenkiintoiset. Mainittakoon vielä, ettei kumpikaan meistä osannut (eikä muuten osaa vieläkään) sanaakaan ranskaa ja matkalle lähdettiin sopivasti kaksi viikkoa ennen häitä. 

Kun keväällä kuulimme poikien hankkineen EM-kisojen liput Marseilleen, alkoi siitä valtava suunnittelu. Päätimme rohkeasti yhdistää häämatkan, perheloman - sekä jalkapallon. Yksi matkakumppaneista alkoi etsiä vuokrattavaa omakotitaloa netistä. Kohteeksi valikoitui Martiguesin kalastajakylän kupeessa sijaitseva Saint-Julien-les-Martigues. Kylästä vuokrasimme kaksikerroksisen talon uima-altaalla viikoksi. Yhteensä meitä oli siis "häämatkalla" seitsemän aikuista (neljä jalkapallohullua ja kolme futisleskeä) ja kaksi lasta. 


Kuvat Martiguesin kalastajakylästä







Kesäkuun puolessa välissä lensimme Helsingistä Nizzaan. Lento meni onneksi hyvin, vaikka aluksi jännitin miten  nelivuotias viihtyy koneessa. Lähdimme kaatosaateisesta Helsingistä ja saavuimme sateiseen Nizzaan puoli yhdentoista aikaan illalla. Aluksi seikkailimme päättöminä lentokentällä, sillä selvisi, että autovuokraamomme sijaitsi toisessa terminaalissa. Onneksi infossa puhuttiin myös englantia ja saimme tiedon, että toiseen terminaaliin piti mennä bussilla. Siellä "hieman" epäilyttävän oloinen autonvuokrausfirma antoi meille auton viikoksi. 

Voi, sitä jännityksen määrää, kun yritimme selvitä vuokra-autolla hotellille. Onneksi tytär nukahti takapenkille ja saimme navigoitua hiljaisuudessa perille. Hotellissa meidän oli määrä viettää yö ennen seuraavan päivän ajomatkaa Saint-Julien-les-Martiguesiin.  Seuraavana aamuna nauroimme makeasti, kun muistimme hotellivirkailijan ilmeen, kun vastasimme hänelle suomalaisittain ääntäen, että olimme parkkeeranneet R e n a u l t -merkkisen auton hotellin parkkipaikalle! Siis Rrrrrenaultti, juuri niin kuin savolaistollot sen ääntävät.

Kaukana oli  romantiikka siitä yöstä, kun aamulla heräsimme sikin sokin parisängystä kaikki neljä. Ikkunan takaa avautui kuitenkin näkymä, jonka tulen muistamaan ikuisesti. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja kirkkaansininen Välimeri kimmelsi suoraan silmiemme edessä. Aamupalan jälkeen kävimme kävelemässä hotellin edessä kulkevalla boulevardilla ja heittelemässä leipäkiviä mereen. (Pari kiveä taisi lähteä myös matkamuistoksi.)


Ensimmäinen aamu Nizzassa. Parvekkeelta näkyvä näkymä oli mykistävä.

Iltapäivällä aloitimme ajomatkan määränpäähämme. Ajoimme pitkin kolmekaistaisia moottoriteitä läpi viinitilojen ja kumpuilevien maastojen. Näkymät olivat henkeäsalpaavia. Selvittiin tietulleistakin jotenkuten, vaikkakin vaihtorahat taisivat jäädä joku kerta tiskiin, kun minä kiljuin portin olevan auki. Matka Nizzasta Saint-Julien-les-Martiguesiin kesti noin kaksi tuntia. Perillä meitä odotti jo puolet matkakumppaneista, ihana omakotitalo  - ja uima-allas! 


Martiguesin kalastajakylä oli kuin postikortista.






Parasta matkassa oli ehdottomasti luonto. Oliivipuut kasvoivat valtavina, laventelit olivat ruusupensaiden kokoisia ja viinitarhat levittäytyivät laajoina peltoina maanteiden vierellä. Merikin oli niin sininen, että Suomen järvet olisivat haukkoneet henkeään sen rinnalla. Talojen julkisivut komeilivat sateenkaaren eri sävyissä ja ranskalaiset parvekkeet esittäytyivät toinen toistaan koristeellisempina. Luonto toisti värit niin kirkkaina, etten enää yhtään ihmettele miksi sinne on menty aikoinaan harjoittamaan maalaustaidetta. 


Viikko meni meillä hienosti. Päivisin uimme ja iltaisin valmistimme päivällistä grillaten omakotitalon puutarhassa. Pojat kävivät Islanti-Unkari ja Puola-Ukraina matseissa Marseillessa  (josta heillä olisi varmaan tuhat tarinaa kerrottavana, mutta olkoon tämä nyt tällainen kevyt matkakertomus ilman jalkapallodraamaa). Me pistäydyimme Marseillen keskustassa yhtenä päivänä, mutta selvisimme vain vanhaan satamaan. Marseillen kaupunki oli itsessään hieman rapistunut ja välimatkat miljoonakaupungin tapaan suuria. Kalastajasatamassa söimme kuitenkin paikallisia erikoisuuksia, maistoinpa ensi kertaa myös mustekalaa! Puolalaiset jalkapallofanit täyttivät kuitenkin sataman alueen aika pian ruokailun jälkeen, joten poistuimme ripein askelin mellakkapoliisien saattelemana. Se jäikin ainoksi kosketukseksi jalkapallohuumasta, tai draamasta sanoisinko.


Marseillen vanha satama oli täynnä purjeveneitä.



Yksi pakollinen jalkapallokuva on kai suotavaa jakaa.






Sekalainen seurakunta futisleskiä ja aitoja faneja.
Kotimatkalle lähdimme aamupäivästä. Matkalla pistäydyimme Cannesin uimarannalla syömässä jätskit ja juomassa nopeat espressot ennen kotilentoa. Kylmät väreet kävivät pitkin käsivarsia, kun saavuimme Boulevard de la Croisettelle. Rakennuksista tuli väistämättä mieleen jakso Nikke Knattertonista, jossa Knatterton leijailee aurinkovarjolla Rivieran yllä. Jotenkin epätodellinen olo valtasi mielen, että olenko tosiaan täällä!  Kotiin selvittiin juuri juhannukseksi, jonka jälkeen aloitimme häävalmistelut. Onneksi järjestelyissä auttoivat reippaat apujoukot: vanhemmat, ystävät, kaasot ja bestman. Niin vain saatiin pakettiin meidän perheen yhteinen häämatka, EM-kisat ja häät.

Hei, hei Ranska, yllätit minut täysin. Toivottavasti näemme vielä uudestaan.




Pin It!

8.7.2016

ME MENTIIN NAIMISIIN















Vietimme häitämme viime viikon lopulla 2.heinäkuuta. Ikimuistoinen päivä sai alkunsa Kuopion Tuomikirkosta ja päättyi jatkoille kotiimme Valontaloon. Hääjuhlapaikaksi valikoitui Koivumäen kartano, joka sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä keskustasta. 

Tämä oli oikea onnen päivä, jonka sain viettää rakkaimpieni ja ystävien kesken. Tämän päivän tulen muistamaan ikuisesti.

Erityiskiitos kaasoille ja bestmanille, sekä Janikalle ja Kaiukselle kuvista. Kiitos, myös veljilleni hääauton koristelusta ja lainasta. Kiitos myös Koivumäen Kartanolle hulppeista puitteista ja mahtavasta ruoasta.

Uuden sukunimen myötä freesasin myös blogin ulkoasua. Ihan kuin puhtaalta pöydältä lähtis tähän syksyyn.


Kuvat: Janika Kostilainen, Kaius Meskanen.







Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...