19.5.2016

ME TEHTIIN SE - VERKKOKAUPPA AUKI



Aurinkoista Emilian nimipäivää! 

Tulin tänne kertomaan, että verkkokauppamme on nyt auki. Se löytyy osoitteesta www.emiliakarenina.fi/shop. EK-mallisto sisältää käsintehtyjä koivuvanerisia piensisustustuotteita, sekä puuvillatrikoolle painettuja lastenhuoneen tekstiilejä. EK-mallisto syntyi kevällä 2016, kun Kuopio Designmarketiin tarvittiin leikkipiste. Tuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaamme me, eli minä ja mieheni Joni. Piensisustustuotteiden lisäksi valmistamme myös isompia kalusteita, kuten PIILOPAIKKA-tiipii ja UNIAITTA-talosänky, jotka muuten syntyivät mallistoomme ihan ensimmäisenä. EK-mallisto sisältää jo 23 tuotetta ja uusia prototyyppejä testataan. Verkkokauppa päivittyy pian, sillä ennennäkemättömät tuotteet odottavat kuvauksia!



Tässäpä EK-malliston uusin tulokas: PUMPULI-valaisin.
Pinnassa on liitutaulumaalia, joten voit kirjoittaa siihen vaikka lapsesi nimen.
Valaisin heittää seinälle kauniin pilven muotoisen varjon.

Verkkokaupan avajaisten kunniaksi sain tehdä EK-malliston ja  Hulivilini-blogin Maarian kanssa blogiyhteistyötä. Hän ihastui HATTARA-naulakoihin Instagramissa ja pian olivatkin kuviot selvät. Käy lukemassa miten Maaria taltutti lastenhuoneen valkoisen seinän haasteen ja mitä kaikkea PISARA BOX-lelulaatikossa voikaan säilyttää. Samalla voit napata EK-alekoodin Hulivilini-blogista!

Klikkaa itsesi Hulivilini-blogiin, sieltä voit napata itsellesi alekoodin EK-verkkokauppaan.
Kuva: Hulivilini


Seuraa EK-mallistoa Instagramissa @ekforkids  ja Facebookissa @EKforkids.

  

Pin It!

14.5.2016

MÖKILLÄ






















Kaikki palas: Suomen linnut,
Suomen kesä, kukkaset,
taas kuin ennen kirkkahina
kisaa järven lainehet.

Jälleen yössä valkeassa
saaret, salmet uneksii,
jälleen päällä metsänpuiden
punapilvi purjehtii.

Katkelma Eino Leinon runosta Juhannus v.1918

Pin It!

12.5.2016

KESÄJUHLAT RANNALLA │IKEA KATTAUSKILPAILU

Kaupallinen yhteistyö: IKEA






Osallistuin vastikään IKEA tavaratalon järjestämään kattauskilpailuun ja viime viikolla vietinkin pari inspiroivaa päivää Kuopion IKEA tavaratalossa. Kattausta varten minulle oli  valittu valmiiksi pöytä ja tuolit, mutta muuten tehtävänanto oli hyvin vapaa - käytössä oli vaatimattomasti koko tavaratalon valikoima! Kattauksen suunnitteluvaiheesta voit lukea enemmän Pöytä ja kuusi tuolia -tekstistä, sillä suunnitellessa meinasi iskeä aikamoinen valinnanvaikeus.

Kattauksen teemaksi valikoitui Kesäjuhlat meren rannalla ja inspiraation värimaailmalle antoi suuri tamminen MÖCKELBY-pöytä sekä HENRIKSDAL-nojatuolit. IKEA kesään kuuluu vahvasti sähkönsininen ja SOMMAR 2016 -mallistosta löytyi muun muassa tarjoiluvadit, tyynynpäälliset, sekä siniset GILTIG-karahvit, joita halusin käyttää kattauksessa. Sinisen rinnalle toin valkoisia ja kultaisia yksityiskohtia tuomaan raikkautta ja kontrastia.


”Kalajoen valkoinen hiekka jalkojen alla…suolaisen meren tuoksu…yötön yö. 
On keskikesä meren rannalla. Pehmeä tuuli pyörittää paviljongin sifonkiverhoja, 
taustalla kuuluu lasten iloinen nauru, jossain joku soittaa kitaraa. 
Suussa maistuu makea mansikka ja vasta grillatut herkut.  
On kesä. Ei ole kiire mihinkään.”








Aloitin kattauksen teon levittämällä upean persialaistyylisen VALLOBY-maton pöydän alle. Seuraavaksi asettelin pöydälle kaksi MARKNAD-kaitaliinaa. Sittenpä alkoi astioiden asettelu. Valitsin pöydälle kuusi kappaletta sähkönsinistä SOMMAR 2016 -tarjoiluvatia. Pöydän syvyys antoi myöten suurillekin astioille, joten näyttävät vadit toimivat tässä tapauksessa hyvin. Tarjoiluvadin sisälle asettelin SKYN-sarjan lautasen ja kulhon. Minua SKYN-sarjan muotoilu viehättää suuresti, varsinkin kulhon aaltomainen reuna on kaunis. Asetelman kruunasin TERAPI-voiveitsellä, joka toistaa kivasti tammipöydän sävyä. Juomalaseiksi valitsin POKAL-sarjan lasit ja aterimiksi ÄTBART-sarjan. Korkeutta kattaukseen lisäsin valkoisten tekokukkien, FEJKA-orkidean ja NEJKON-ruukun avulla.

Innostuin etsimään Pinterestistä ideoita lautasliinojen taitteluun ja testauskohteeksi joutuivat MARKNAD-tabletit. Tabletit ovat muuten ihanan tuntuista puuvillapellavaa, joten taittelu oli oikein mukavaa puuhaa. Tekstin lopusta löytyvätkin ohjeet, kuinka lautasliinat tähän kattaukseen oikein taittelin. Lautasliinojen ja servettien taittelutaitoa voisi kehittää enemmänkin, nimim. osaan pujottaa servetit vain kahvikupin korvaan.

Ihanin löytö olivat kyllä nuo STILLHET-lämpökynttiläkupit, joiden messinkiseen väriin ihastuin välittömästi. Sujautin kuppeihin vielä paristokäyttöiset RAMSTA-lämpökynttilät, joita voisin napata kotiinkin. Ovat nimittäin käytännöllisiä näin lapsiperheessä, jossa innokkaita kynttilänpuhaltajia riittää.



Kattauskisa on käynnissä koko toukokuun ajan 31.5.2016 asti. Kattaukset löydät tavaratalon ruokapöytä-osastolta ja osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja. Kannattaa siis käydä osallistumassa!Osastolta löydät lisäksi IKEA tavaratalon omien visualistien loihtimat kaksi muuta kesäistä kattausta.

Tässäpä vielä simppeli vinkki lautasliinojen taitteluun.

1│taita liina kaksi kertaa puoliksi  2│käännä etureuna 3│käännä seuraava reuna edellisen alle 4│käännä kolmas reuna edellisen alle 5│käännä liina ympäri 6│taita kolmasosa liinasta nurjalle puolelle 7│käännä toinen kolmasosa nurjalle puolelle 8│käännä liina ympäri 9│asettele aterimet lokeroihin


Kesäjuhlia odotellen,

Emilia

Pin It!

8.5.2016

JO TARTUTTIIN MAALISUTIIN









Täällä ollaan herätty talvikoomasta ja pihalla alkanut taas tapahtua. Viime syksynä aloitettu leikkimökkiprojekti saa jatkoa, kun ulkoseinät maalattiin nyt toiseen kertaan ja sisälle nostettiin vanerit. Ulkoseinien laudat maalattiin loppusyksystä kertaalleen ennen asennusta ja nyt oli vuorossa toinen käsittelykerta. Maalit saimme blogiyhteistyön kautta Colorialta,  suomalaiselta perheyritykseltä, joka valmistaa laadukkaita sisä- ja ulkomaaleja, lakkoja ja kuullotteita. Leikkimökin rakentamisesta voit lukea lisää täältä




Leikkimökin maalisävy on Tikkurilan Puutalot-värikartan tummanharmaa 612X ja terassiöljy Teknoksen 1806. Terassin lattia ja kaiteet sekä ikkunanpielet kaipaavat vielä käsittelyä terassiöljyllä, samoin sisäseinien vanerit, jotka käsitellään Coloria-öljyvahalla.  Portin juuresta on aikomus tehdä rappuset alapihalle, mutta muuten ulkopuolelta ollaankin aika valmiita. Odotan oikein innolla sisäpuolen töitä. Sinne on tarkoitus tehdä jonkinlainen matala sänky, sekä maalata seinään liitutaulumaalilla talon silhuetti. Sisäpuolen sisustussuunnitelmista voit lukea lisää täältä.



Pin It!

5.5.2016

PÖYTÄ JA KUUSI TUOLIA │IKEA KATTAUSKILPAILU


Kaupallinen yhteistyö

Alussa oli pöytä ja kuusi tuolia

Sain vastikään ihanan haasteen suunnitella Kuopion IKEA tavarataloon kesäisen kattauksen. Näin visualistina on huippua päästä testaamaan rajojaan ja kokeilla stailaustaitoja myös kattauksen puolella. Kattaminen sinänsä on oma henkiökohtainen akilleen kantapääni, johtuen ehkä siitä, että meidän astiakaapista sattuu löytymään  vain sekalainen sarja muumimukeja ja viiden euron kahvikalusto. Näilläpä ei paljon hienoja asetelmia tehdä, ei.  Meinasi sitten iskeä oikein valinnanvaikeus, kun vaihtoehtona kattaukseen oli koko tavaratalon valikoima! Onneksi minulle oli kuitenkin osoitettu valmiiksi vallan ihan MÖCKELBY-pöytä, sekä nojatuolit joiden avulla lähdin työstämään ideaa eteenpäin. 


Kesäjuhlat meren rannalla



1│STILLHET-lämpökynttiläkuppi 2│SINNERLIG-kattovalaisin 3│GILTIG-karahvi 4│MÖCKELBY-pöytä 5│SOMMAR 2016 -tyynynpäällinen 6│HENRIKSDAL-nojatuoli 7│SOMMAR 2016 -tarjoiluvati 8 │VALLÖBY-matto 9│FEJKA  orkidea tekokasvi



”Kalajoen valkoinen hiekka jalkojen alla…suolaisen meren tuoksu…yötön yö. 
On keskikesä meren rannalla. Pehmeä tuuli pyörittää paviljongin sifonkiverhoja, 
taustalla kuuluu lasten iloinen nauru, jossain joku soittaa kitaraa. 
Suussa maistuu makea mansikka ja vasta grillatut herkut.  
On kesä. Ei ole kiire mihinkään.”

Kunnes tiesin vastauksen 

Kattausosaston Tiina Lindén antoi minulle täydet vapaudet suunnittella kattausta ja toiveena olikin tehdä siitä kesäisen runsas ja näyttävä. Inspiraation kattaukselle antoi SOMMAR 2016 malliston vedensininen väri, joka toimii upeasti yhdessä puun kanssa. Pöydän ympärille valikoitui HENRIKSDAL-nojatuolit REMVALLEN-irtopäällisillä. Päälliset sattuvat olemaan juuri sinivalkoraidalliset, jolloin kesämalliston sähkönsininen väri antoi tuoleille mukavan vastaparin. Kattauksen tyyli on sekoitus skandinaavisuutta, laivastotyyliä ja boheemia marokkolaisuutta. Sen värit on haettu suoraan Suomen luonnosta, Kalajoen valkoisesta hiekasta ja merensinisestä. Ripauksen luksusta kattaukseen tuo messinki ja välimerellistä tunnelmaa bambuvalaisin kera persialaistyylisen maton.

Kattauskilpailu on käynnissä viidessä Suomen IKEA tavaratalossa 5.5-31.5.2016. Kuopion tavaratalossa kattauksia on yhteensä kolme, joista kaksi muuta kattausta on toteuttanut IKEA tavaratalon omat visualistit. Vielä en paljasta millainen lopputuloksesta tuli, mutta nopeimmat voivat käydän äänestämässä lempikattausta tavaratalon ruokapöytäosastolla. Kisa käydään aina tavarataloittain, joten eri kaupunkien IKEA- tavaratalot eivät kilpaile keskenään. Lämmin kiitos jo etukäteen äänestäneille!

Kesäkelejä odotellen,
Emilia


Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...