29.5.2013

M*A*A*S*E*U*T*U























Teimme lasten kanssa äkkilähdön maaseudulle. Päätettiin karistaa hiekat ja sepelit jaloistamme ja suunnata hetkeksi kotimaisemiin. Poika tokaisikin perille saavuttuamme, että nyt ollaan kotona. "Siltäkö sinusta tuntuu?" minä kyselin. "Niin." Joka sielunvaellukseen uskoo, olisi voinut tehdä tuosta monta päätelmää, mutta luulen, että sama tunne nousee itsellekin, kun pääsee pois kaupungista ja voi heittäytyä varpaisilleen pihanurmikolla. Pieni irtiotto rakentamisesta tekee parisuhteellekin hyvää. Keskustelut alkoivat olla sitä luokkaa, että terve ja heippa ja onko laskut maksettu, niin oli oikein hyvä hetki painaa kaasua ja ajella sata kilometriä toiseen suuntaan. 

Kiitos ihanista vastauksista lahjakorttiarvontaan. Niitä on ollut hykerryttävän hauska lukea. Mukavinta on ollut huomata, että pari tuntemaani pariskuntaa ovat maksimoineet voittomahdollisuutensa osallistumalla molemmat erikseen. Ihailtavaa ja kiitosta vaan teille, jotka olette kommentilla minua ilahduttaneet. Osallistumisaikaa on vielä pari päivää. 

Palaan takaisin sorvin ääreen lauantaina, jolloin luvassa kuvakollaasi tämän viikon tapahtumista; lattialämmitysputkiston asennuksesta ja lattiavalusta. Lauantaina selviää myös lahjakortin voittaja. Olkaahan kuulolla arvon lukijat!







Pin It!

27.5.2013

ARVONTA*Vol 2*



Kyselinkin jo tuossa facebookin kautta, että miltäpä kuulostaisi viidenkymmenen euron lahjakortti rautakauppaan. Kiinnostusta herätti, niin pistetäänpä jakoon! Maalämpöä tarjoava Geodrill.fi* halusi muistaa lukijoitani 50 euron suuruisella lahjakortilla K-rautaan. Osallistuminen on yksinkertaista. Jätä käynnistäsi erottuva puumerkki (kuten sähköpostiosoitteesi), niin olet mukana arvonnassa. Tietysti voit jättää käyntisi yhteydessä kommentin, tai vaikkapa blogisuosituksen. Kaikki kommentit ovat tervetulleita! Ole nopea, sillä arvonta päättyy jo perjantaina 31.5.2013. Voittaja julkistetaan lauantaina 1.6.2013 ja voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. ONNEA ARVONTAAN!


*Mitä on maalämpö?

Maalämpö tarkoittaa kallioperässä olevan energian hyödyntämistä. 
Maalämmön muodossa esiintyvä energia on peräisin auringosta. Auringon energia varastoituu syvälle maahan. Suomessa aurinko lämmittää aina 10 metrin syvyyteen saakka. 200 metrin syvyydessä on vielä noin 10 astetta lämmintä. Suomessa, kuten Ruotsissakin, maalämpö on luokiteltu uusiutuvaksi energialähteeksi. Energia otetaan kalliosta, jossa lämpötila on aina 4–10 asteen välillä porakaivoon asennettavan keruuputken avulla ja pumpataan kaivosta maalämpöpumpun avulla. Ruotsissa maalämpöpumput tuottavat 15 kertaa enemmän energiaa kuin esimerkiksi tuulivoima. Maalämpöpumppu käyttää yhden yksikön ja tuottaa kolme yksikköä energiaa. Kotitaloudet, jotka ovat vaihtaneet öljylämmityksen maalämpöön ovat laskeneet säästävänsä vuosittain jopa 2 000 euroa. 

(Lue lisää osoitteessa: geodrill.fi)



*Blogiyhteistyö






Pin It!

26.5.2013

*ARVONNAN VOITTAJA*

Saunatekstiilit on nyt arvottu. Koriin kertyi arpoja miltei 50 kappaletta. Onnettarena toimi 5-vuotias poikani. Onni suosi nimimerkkiä paula.jakobsson kommentilla: "Heippa! Musta sauna näyttää kivalta, siinä täytyy kyllä olla ikkuna. En kyllä tiedä miltä se tuntuis talvella, olisko se sitten liian kolkko." 

Onnea voittajalle. Laitan sinulle sähköpostia piakkoin!
Onnea voittajalle toivottavat:
Valontalon Emilia ja  pisadesign.fi

Kyselyyn tipahti hyväksyttyjä vastauksia 27 kipaletta. Kolmen kärki oli ihan tasainen vaalean, lämpökäsitellyn ja mustan välillä. Kilpailijansa kuitenkin yhdellä äänellä voitti musta sauna. Vaikka mustat saunat löivät trendinä läpi lähes viitisen vuotta sitten, niin ilmeisesti ne ovat edelleen mieluinen vaihtoehto saunan  verhoiluun.  Tunnelmaa ja savusaunamaisuutta saa nykyään valmiiksi käsitellyillä mustilla paneeleilla ja lauteilla. Muistan, että aluksi oli tarjolla vain maaleja, joilla paneelit pystyttiin käsittelemään tummaksi. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevilla kesän asuntomessuilla on meille saunojen osalta tarjottavaa. Jotain uutta, toivottavasti!


Mutta kuten Laura kommentissaan muistutti, että se perinteinen mökkisauna järven rannalla on kuitenkin kaikkein parhain, niin tähän yhtyy varmasti moni muukin - minä mukaan lukien. Näin kesän korvalla alkaa sisälläolo riittää ja mieli kaipaa luontoon itikoiden syötäväksi! Sitä ihanaa ininää odotellessa, kiitos kaikille osallistujille! Nautitaan kesästä ja hei, juhannus on vielä edessä päin!







Pin It!

25.5.2013

E*N*N*E*N V*A*L*U*A

Tapahtunut tällä viikolla:


Viemäriputket ja radonputket on vedetty sepelin alle.


Talon ympärille levitettiin routaeriste, jonka päälle kaivinkone teki maatäytön. Kuvassa takaterassin maatäyttövaihe.


30-40cm kapillaarikerros tärytettiin.



























Kuvassa etualalla teknisen tilan jakotukki, josta lähtevät kylmät ja lämpimät vesiputket. Lattiaeristettä on laitettu kaksi kerrosta, johon on uritettu vesiputket, sekä syötöt lattialämmitykselle.


 Eristeisiin on  upotettu  lattiakaivot ja kurasyöppö. Lattiaan on piiretty myös väliseinien paikat sähkömiestä varten.


























Viikonloppuna touhutaan vielä radonsuojat, sekä teräsverkot, johon asennetaan ensi viikolla lattialämmitys. Huomiselle olemme ajatelleet pientä siivousta, riippuu miten neidin päiväunet osuvat kohdalleen. Tänään kävimme moikkaamassa työmiehiä lounastauolla. Vähän jätskiä ja limpparia, nam nam. Ensi viikon perjantaina onkin sitten lattiavalun aika!


Aurinko<3























PS. Huomenna päättyy arvonta. Äänestysaikaa on vielä huomiseen iltakahdeksaan saakka!







Pin It!

W*C

WC:n sisustussuunnitelma





Yllä olevaan kuvaan olen suunnitellut wc:n kalusteita, pintamateriaaleja ja värimaailmaa. Kuvan kalusteet ovat Ikean Godmorgon-sarjaa. Lattiaan laitamme harmaan laatan, joka jatkuu samana keittiössä ja eteisessä. Seiniin tulee valkoinen kiiltävä laatta, mutta takaseinään voisi ajatella jotain tehostetta, kuten kuvassa vasemmalla olevaa valkoista laattaa. Takaseinän tehoste voisi olla koko seinän matkalta tai sitten vain laatan leveydeltä wc-istuimen takana. Laatassa saisi olla mieluusti jokin efekti, mielenkiintoinen pinta aaltokuviolla, tai graafinen muotokieli. Kivoja laattoja olen koonnut aiemmin koollaasiin täällä. Olen ihastunut vaalean puun, kiiltävän valkoisen ja mattaharmaan yhdistelmään. Näillä mennään myös vessan sisustuksessa. Minulla on myös lahjaksi saatu Vitriini-rasia, joka pääsee vihdoinkin oikeuksiinsa uudessa vessassa. 

Luksusta vessaan voi tuoda monin keinoin, kuten kauniin hanan muodossa.



Hansgrohen Axor Starck -pesuallashanan vesiputoussuuttimella.
Leikittelevää muotoilua tarjoaa SOLO-pesuallashana.
.
Pesuallashana Vienda 1714F, ORS6110072, 1
Oras Vienda pesuallashana on yksinkertaisen tyylikäs.
Hansa Hansamurano -hanasta vesi laskeutuu kauniisti.






Pin It!

23.5.2013

G*A*R*D*E*N

Istutussuunnitelma 


Takapihamme viettää loivasti alaspäin pääväylää kohti. Olemmekin nyt miettineet takapihan istutuksia ja toimintoja, ja mitä sinne kaipaamme. Pihalle toivomme tasaista nurmikenttää oleskelua ja pallopelejä varten, hiekkaläjää, istutuksia, vajan/leikkimökin ja minä kaipaan marjapensaita tai hyötypuutarhaa, jossa voisi kesäisin kasvattaa yrttejä, salaattia, tai vaikka perunaa. Olen koonnut Pinterestiin kuvia muun muassa asuntomessujen pihoista ja  kivoista istutusideoista, joita olisi ihana toteuttaa pihaamme. 

Rinne olisi mahdollista muokata kahteen eri tasoon käyttämällä pihalta louhittuja kiviä. Kuvaan piirsin kivimuurin alapuolelle havuistutuksia, joita ympäröisi koristekate. Yläpuolella olisi tasainen nurmikenttä, jossa olisi askellaatoilla kulku vajalle. Vajan molemmin puolin olisi rappujen kautta käynnit alapihalle. Alapihalla voisi olla marjapensaita, sekä  isoja kiviä ja puita suojaamassa ison tien liikenteeltä. Paritalon takaterassien väliin jäisi istutusalue, joka rajaisi pihoja. En ole yhtään aitaihminen, mieluummin katselen havuaitaa, kuin puusta tehtyä seinää. Silloin siihen voisi istuttaa korkeammaksi kasvavia havupuita, kuten tuijia, jotka viihtyvät varjoisammassakin paikassa. Takaterassille on mahdollista tehdä tiheä rimoitus, jolla saa suojaa naapureita kohti, jos sitä kaipaa. Hiekkaatikko voisi olla muodoltaan jotain muuta kuin tavallinen neliö. Se olisi kiva rajata takana olevan vajan seinään. Suomelan sivuilla on näppärä idea leikkimökistä ja hiekkalaatikosta. 

Tässäpä tätä haavelistaa, jota voisi jatkaa loputtomiin. Täytyy pitää palaveria naapureiden kanssa ensin :)






Pin It!

21.5.2013

P*U*T*K*I*A

Viemäkaivojen merkkaus

Viime viikolla saimme hiekkaa talon sisä- ja ulkopuolelle. Etupihakin alkaa näyttää tosi kivalle ja isolle. Tieltä tulee matkaa meidän rapulle noin 23 metriä. Harvinaista näin kaupungissa, kun tuntuu että talot ovat usein melkein kiinni tiessä. Mielessä on ollut pihasuunnitelma ja kuinka voisimme hyödyntää tontilta räjäytettyjä isoja lohkareita. Pyöräilimme eilen lähimpään leikkipuistoon ja matkanvarrella oli 2000-luvulla valmistuneita omakotitaloja - pihat valmiina! Hienoja ratkaisuja osui silmään, kuten  kivistä rakennettuja muureja ja upeita  eritasoisia rinneistutuksia. Juuri sellaista haluaisin meidänkin pihaan. 

Alkuviikosta työmiehet ovat touhunneet viemäriputkien kanssa. Kävimme ihmettelemässä paikan päällä, kun homma oli aluillaan ja maahan oli merkattu viemärikaivojen paikkoja. Tuntui hassulta seisoa tulevassa pesuhuoneessa ja kuvitella käyvänsä siinä suihkussa. Hih. Olemme luopuneet vessan lattiakaivosta, mutta pitäneet kiinni kurasyöpöstä, vaikka se kuulemma on veemäinen rakentaa. Toivon, ettei se ole ihan turha investointi. Ainakin kevään pahimmassa rapakelissä olisin sitä tässä vuokra-asunnossa kaivannut.


Viemäriputkia paritalon molemmin puolin.








Pin It!

18.5.2013

*JULKISIVUN PÄIVITYS*

Tässä piirtämäni päivitys julkisivun värityksestä. Kuvaan on  luonnosteltu lisäksi takaterassien muotoa. Jännä nähdä, onko todellisuus yhtään tämän näköinen. Tässähän saa kohta hakea maalikaupasta värikarttoja ihmeteltäväksi. Talon maalin valinta voikin olla kinkkistä puuhaa.


Julkisivun luonnos: Emilia Knuutinen


No, miltäs näyttäs nuo harmaat nurkkalaudat ja mustat rännit? Aiempaa julkisivun kuvaa voit ihmetellä täällä.





Pin It!

H*I*E*K*K*A*A

Seuraa pikainen tilannekatsaus tontin tapahtumista kuvien kera.


Tervetuloa saaristokaupunkiin! Tontin näkymiä etupihalta ja takapihalta.


Alkuviikosta ulkoseinään vedettiin laasti sekä muovinen sokkelilevy. Sitten taisteltiin sadevesiputkien, kaivojen ja salaojien kanssa. Samaan syssyyn tontille on tuotu  kymmenen kuormallista hiekkaa. 

Sisäpuolelle nakuteltiin Finnfoam-lämmöneristeet.

Ja sitten päästiin täryttämään hiekkaa sokkelin sisäpuolelle.

Tässä siis meidän puoli. Näyttää nyt niin pieneltä, voooi,  melkein pieneltä hiekkaläjältä.

Ollaan muuten tällä hetkellä aikataulussa edellä. Luultavasti meille jää aikaa suunnitella myös taka- ja etupihaa ( kuten, mitä me teemme tuolle määrälle kivenlohkareita(?!)) ennen talopaketin tuloa. Ilmoille on heitelty jos jonkinlaista ideaa leikkimökistä tai pienestä vajasta, joka antaisi suojaa pihallemme ja jossa voisimme säilyttää talven aikana remonttityökaluja, autonrenkaita yms. Aloitamme nimittäin autokatoksen rakentamisen vasta ensi kesänä. Katokseen on tulossa myös ne asuntojen pääasialliset ulkovarastot, joten säilytystilan tarve iskee heti muuton yhteydessä. Tämä leikkimökki-varasto tulisi siis takapihalle. Meidän takapiha paistattelee suoraan yhdelle Saaristokaupungin pääväylistä, joten suoja olisi tarpeen sekä lasten kannalta, että oman rauhan kannalta.









Pin It!

16.5.2013

K*U*L*M*A*K*Y*S*Y*M*Y*S

Illat ovat hujahtaneet tällä viikolla maksaessa isoja(!) laskuja. Eilen illalla meitä askarrutti takaterassin katon profiili ja syöksytorvien paikat. Miten emme ole huomanneet, että piirustuksissa katossa on tuommoinen tyhmä kulma, jonka takia meille on piiretty kaksi syöksytorvea. Miksi emme muutenkaan ole halunneet terassia sivuseinään asti? Tällaisia asioita, kun on noviiseilta mennyt ihan ohi, niin montakohan juttua vielä lisää. Myös etupuolen syöksytorvi oli piirretty keskelle teknistä tilaa. Talo on siitä kohtaa vaalea ja syöksytorvet ja rännit meille on ajateltu mustina. Siis musta torvi keskellä seinää, tyhmä vai ei? No, työmiehet ovat saaneet asetella kaivoja ja putkia talon ympärille pariin kertaan uusiksi, kun päätimme siirtää ainakin sen etupuolen syöksytorven teknisen tilan kulmalle. (Julkisivun kuviin pääset tästä). Mennään maanataina talomyyjän puheille kysymään paria asiaa, tätä mukaan lukien.

what about the kulma ?


Maanataina mennään tilaamaan myös keittiö ja kodinhoitohuoneen kalusteet. (ainakin hartaasti toivon niin). Olen vihdoin päättänyt millainen keittiöstä tulee. Kvikin tarjoukseen muuten kuuluu laminaattitasot eurolla. Eurolla. Saadaan siis kalusteet ja tasot hyvään hintaan ja saan vihdoin sellaisen keittiön, josta olen jo pitkään haaveillut. Olemme jo tilanneet keittiön kodinkoneet. Ne tulevat Rakentajan jäsentukusta. Näistä lisää myöhemmin.


Saunakyselyyn ja arvontaan on tipahdellut kiitettävästi vastauksia. Nyt vaan kaikki vastaamaan, niin päästään tutkimaan tuloksia ja arpomaan ihana palkinto! 








Pin It!

14.5.2013

K*E*S*Ä

TOUKOKUUN TOP 5 TUOKSUT:




1. puu - tiedättekö sen tuoreen  höylätyn puun tuoksun, joka lehahtaa naamalle keskellä rakennustyömaata?aijai, kun se on hyvä.
2. hiekka - pyöräillessäsi pitkin hiekkatietä haistat sen (sekä maistat), nimittäin pöllyävän hiekan, kylläpä sitä on talven jälkeen kaivannut. ätshiu.
3. koivunlehdet -  kesäiltaisin roskien vieminenkin on luksusta, kun on niin valoisaa. Hiirenkorvalla olevien puiden tuoksu hulmahtaa nenään, kuin juhannuksena koivunoksavihdalla saunoessa.
4. wunderbaum - kun aukaiset auton takakontin vauva sylissä, hirveässä stressissä ja alat yhdellä kädellä säätämään vaunuja ulos takakontista. siellä se on, ystäväni wunderbaum ja uuden auton tuoksu. me like!
5. escadan kesätuoksu - joka kevät se tulee, nimittäin escadan uusi hajuvesi. tuoksu on imelä kuin karkki, mutta muistuttaa ihanista kesistä, kun olin vielä ei-äiti-ihminen. heti tekee mieli laittaa korkkarit jalkaan ja lähteä mekko päällä sokoksen hajuvesiosaston kautta hippaloimaan. eikö kukaan valmistu tänä vuonna, oisko ees jonkun kissan ristiäiset ;)?



Mikä tuoksu saa sinut hyvälle mielelle?




Pin It!

12.5.2013

A*R*V*O*N*T*A

 ----------------------------  ARVONTA ON PÄÄTTYNYT --------------------------------

Hiljattain rikkoontuneen 10 000 sivunäytön kunniaksi ajattelin järjestää ihka ensimmäisen arvonnan. Arvonta tuleekin olemaan mielenkiintoinen, sillä se toteutetaan kyselynä. Kyselyn aiheena ovat sauna ja saunassa käytetyt sisustusmateriaalit. Samaa teemaa kantaa myös arvottava palkinto! Saunaan sopivia puumateriaaleja on saatavilla nykyään lähes valkoisesta ihan mustaan. Perinteiset sisustusmateriaalit ovat kuusi, haapa ja leppä, mutta ulkomaalaisista lajikkeista esimerkiksi tuija on suosiossa. Saatavana on myös lämpökäsiteltyä puuta, jolloin sauna saa lämpimän ruskean sävyn. Erilaiset laatat saunan sisustusmateriaaleina ovat myös yksi vaihtoehto. Koska kesä lähestyy ja suomalaiset hakeutuvat pian lämmittämään juhannussaunojaan, halusin selvittää millaisessa saunassa löylyt maittavat parhaiten. Eli mihin suuntaan saunan sisustustrendeissä ollaan menossa? Tähän Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, kun vastaat kyselyyn sivupalkissa! Miellyttääkö sinua hennon vaalea sauna, vai tumma ja mystinen? Löytyykö paras  löylytunnelma perinteisessä kuusipaneloidussa saunassa vai nautitko lämmöstä kylpylämäisessä, laatoitetussa saunassa?  Apuna voit käyttää alla olevaa kollaasia, johon olen kerännyt kuvia eri sävyisistä saunoista. Lisää inspiraatiota saunoihin löydän Pinterestistin sivuiltani kohteesta Sauna.


Saunan eri sisustusvaihtoehtoja.




Palataanpas siihen palkintoon. Palkinto on toteutettu blogiyhteistyönä ja sen tarjoaa Pisa Design. Yritys valmistaa pellava-puuvilla tekstiilejä saunaan ja sisustukseen. Pisa Designin takaa löytyy yrittäjänainen Satu Somero Kalajoelta. Hän valmistaa lumoavia tekstiilejä kangaspuilla, erikoisuutena muun muassa videonauhasta ja pellavasta valmistetut säilytyskorit. Saunatuotteiden materiaalina on käytetty pellavaa ja puuvillaa. Mallistosta löytyy saunaan niin kylpypyyhkeet, saunamyssyt, kylpytakit, laudeliinat, kuin saunatyynytkin. Tekstiilien väreinä ovat mustanharmaa, turkoosi, oljenharmaa ja harmaanruskea. Inspiroitukaa!












VASTAAJIEN KESKEN ARVOTAAN SAUNASETTI, johon kuuluu pitkä laudeliina kokoa 48x150cm, sekä saunatyyny kokoa 25x50cm. Arvottavien tekstiilien väri on harmaanruskea.



Arvonnan säännöt. 

1. Osallistut arvontaan yhdellä arvalla, kun vastaat kyselyyn ja jätät puumerkkisi tämän blogitekstin alle.
2. Osallistut arvontaan kahdella arvalla, kun lisäksi tykkäät Pisa Designin Facebook-sivuista osoitteessa: https://fi-fi.facebook.com/pisadesign
3. Osallistut arvontaan kolmella arvalla, jos tykkäät myös Valontalon Facebook-sivuista tai liityt lukijakseni. Jos olet jo lukijani, saat mahdollisuuden kolmeen arpaan jakamalla yllä olevan arvontakuvan blogissasi tai facebookissa.

HUOM! Anonyymi lukija, muista jättää selkeästi erottuva nimimerkki, kuten sähköpostiosoitteesi. Muistakaa mainita kuinka monella arvalla osallistutte arvontaan. Kaikista tärkeintä on: VASTATA KYSELYYN.

Arvonta loppuu sunnuntaina 26.5.2013 klo 20:00. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!


Hyvää arpaonnea toivottavat: Emilia ja Satu.


 ----------------------------  ARVONTA ON PÄÄTTYNYT --------------------------------





Pin It!

11.5.2013

M*U*U*R*A*U*S

Harkkojen muuraus alkoi tiistaina vihjeiden teolla. Kun muurauslangat olivat paikoillaan, päästiin aloittamaan laastin teko. Tiistai oli viikon kuumin päivä ja mies otti kesän ensimmäiset rusketusraitansa sinä päivänä. Keskiviikko, torstai ja perjantai muurattiin vaihtelevassa säässä ja lauantaina muuraus saatettiin jo valmiiksi. Ensin muurattiin talon sokkeli, sitten väliseinä, jonka jälkeen etuterassi ja tekninen tila. Lopuksi muurattiin takaterassin pilarit pilariharkoilla. Ensi viikolla alkaa sisäpuolen eristäminen FinnFoam-lämmöneristeellä ja sokkelin tasoitus ulkopuolelta.








Pin It!

8.5.2013

A*N*T*U*R*A

Pääsimme valamaan anturaa maanantai-iltapäivästä. Onneksi sattui hyvä sää ja työn touhussa saikin heittäytyä teepaitasilleen. Kävimme lasten kanssa viemässä työporukalle jätskit ja upotimme valuun myös pienen muiston. Kohta selviää minkä :) Kiitos myös talkooapulaiselle, eli anopille! 


Harkot odottavat valua. Takaterassin pilareille valettiin myös antura.

Tämän koneen olisi poika varmasti halunnut nähdä. Harmi kun ei ehditty paikalle.

Valun tasoittelua. Siihen se talo vaan alkaa nousta!

Upotettiin viisisenttinen paritalon väliseinän anturaan.
Toivottavasti se tuo onnea!






Pin It!

7.5.2013

O*L*O*H*U*O*N*E

Olohuoneen sisustussuunnitelma Polyvore-ohjelmalla

Maalit: Tikkurilan Y498 Keskiyö, K487 Kalsiitti, X459 Uni, V503 Talvi. Tapetit: Ferm Living Harlequin Grey ja Spear Grey. Kalusteet: RAR-keinutuoli, Nuevo Living Raku-jalkalamppu, Muuto Crushed-kulho, Normann Copehagen Tablo-sohvapöytä, Ikea Ludde-lampaantalja.

Tänään on ollut ensimmäinen lämmin päivä. Innostuin haravoimaan takapihalta lehdet ja palaneet heinätupot, pesemään grillin ja istuttamaan neljä punaista pelargoniaa vanhoihin sinkkiämpäreihin. Haravana käytin metrinmittaista lastenharavaa, mutta se ei tahtia haitannut. Taisi auringonpaisteella olla osaa tähän energianpurkaukseen. Iltapäivällä pihalle eksyikin naapuritalon lapsia yhteensä neljä plus omat muksut. Juotiin siinä sitten mehua paperimukeista ja riisuttiin ylimääräisiä vaatekerroksia pois. Olipahan lämmintä!

Tutustuin myös vastikään sisustussuunnittelija Sirun blogin (bohemeinterior.wordpress.com) kautta ilmaiseen suunnitteluohjelmaan nimeltä Polyvore. Sen innoittamana piirtelin olohuoneen sisustuskollaasin. Tuotteita, jotka viehättävät minua eniten tällä hetkellä ovat Ferm Livingin ihanan graafiset tapetit, valkoinen Tablo-sohvapöytä ja  tuo 'niin nähty' jalkalamppu, jossa vavan päässä heiluu lamppu ja varjostin, kuvassa malli Raku. Haaveissa olisi vielä harmaaksi verhoiltu vintage-nojatuoli puisilla käsinojilla. Jos joku omistaa 50-lukuisen nojatuolin nurkissaan, voi vinkata. Ehkä kuitenkin ensimmäisenä ostoslistalla on kuitenkin se harava.


Aurinkoisia raksapäiviä toivoen.
Emilia





Pin It!

5.5.2013

K*V*I*K*K*E*I*T*T*I*Ö


Kvik 'Mano' korkeakiilto-ovi, taso 'Light Oak'

Poikkesimme loppuviikosta Kuopion Kvikillä pohtimassa keittiön materiaalivalintoja. Meitä palveli oikein asiantunteva myyjä, joka lupasi hyvää tarjousta ja siitä lisää myöhemmin... Keittiöön haaveilemani korkeakiiltoinen Mano-ovi menisi budjettiin (varmaan ensimmäinen asia tähän mennessä ;) ja kodinhoitohuoneen kalusteet olivat myös hinnaltaan hyvin kilpailukykyiset. Yläkuvassa on Kvikin 40mm laminaattitaso Light Oak, jota pohdin tasovaihtoehtona numero yksi. Toisena tasovaihtoehtona olisi 20 mm, valkoinen laminaatti,  White Structure. Aiempia suunnitelmiani keittiöstämme löydät täältä ja täältä. Pohjakuvan voit käydä kurkkaamassa Tiedot-linkistä.


Kvik Mano korkeakiilto-ovi, Light Oak -taso












Välitilaan haaveilen kiiltävää valkoista laattaa, jossa olisi jokin kiva struktuuri, kuten laattapisteen Ev Diamond White, jota haaveilin joskus myös kylpyhuoneen yksityiskohdaksi. Lattiaan meille tulee laattoja, sävynä jokin vaaleanharmaa. Nyt kyselisinkin, että miltäs näyttää

Voisiko seinää kiertävä taso olla sittenkin eri materiaalia? Kuten valkoista laminaattia ja saareke olisi vain puunsyykuviota? Tuleeko tuosta puunsyykuviosta ähky, kun saareke on noin massiivinen? Tässä vähän vastaava ideaa siitä, mitä ajattelin.  


Hei, ja sitten otetaan vastaan kommentteja myös valkoisesta laminaattitasosta, miten toimii käytännössä? Kaikki murut näkyy jep, mutta onko muuta?
Kiitos :)






Pin It!

4.5.2013

t*O*M*P*I*L*L*a

MITÄ TAPAHTUU N*Y*T?


Kaivinkone avasi kanaalin, jonne vedettiin vesiputket, viemäriputket ja sähköjohdot.



Pohjalle leviteltiin suodatinhiekka, joka tärytettiin.









Vasemmalla: viemärit ja vesiputket peiteltynä. Oikealla: kaupungin vesiputket ja viemäri.



Päivä vaihtui aurinkoiseen. Oikealla ollaankin jo päästy levittelemään harkkoja!
... ja vasemmalla rakennetaan näköjään kiinanmuuria naapuria kohti... ;)










'Tompilla' tapahtuu kokoajan jotain. Tuntuu etten perässä pysy. Tontille on tullut tällä viikolla harkot, eristeet, laastit ja betonimylly. Ensi viikolla alkaakin sitten anturan valu ja harkkojen muuraus. Seuraavat kaksi viikkoa kuluvat sisä-ja ulkopuolen täyttötöissä ja lattiavalun teossa. Aikataulussa ollaan ainakin tähän mennessä. Lättialämmityksen otamme Warmialta, josta saimme hyvän tarjouksen. 


Tässä kuvia myös tontilla seikkailevasta pikkuväestä, silloin kun aurinko paistoi ja varjot olivat pitkiä.

"Sukka irti!"






















"Täältä näkee kauas!"






























Pin It!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...